× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 
alege dreapta unita

Hal de candidat! Obiceiul lui Pîrvulescu de a le da țepe teleormănenilor e unul vechi. Vezi țeapa de la Măldăeni, de dinaintea celei anchetate de DNA

Internet • 21-11-2020, 19:43:14 • 571 vizualizari
 
alege dreapta unita
Cu un un picior în boxă, în dosarul instrumentat de DNA, pentru mita dată primarului din Olteni ca să obțină lucrări și să nu le termine, Eugen Pîrvulescu se dovedește a fi un recidivist în astfel de afaceri pe spinarea teleormănenilor. Căci, înainte de Olteni a fost țeapa de la Măldăeni.

Cazul de la Măldăeni, alături de cel de la Olteni, arată cum s-a îmbogățit muncitorul agricol Eugen Pîrvulescu până a devenit senator al României. Fără educație, fără studii, dar „specializat” în țepe. S-a îmbogâțit atât de mult încât și-a permis să dea șpagă o limuzină Audi A7, nou nouță. Ce-i drept, parandărătul era de câteva ori mai mare. Se întâmpla la Olteni, pe un contract de vreo 500 de mii de euro, bani cu profit maxim, dat fiind că în schimbul limuzinei, primarul nu cârtea la lucrările neterminate. În schimb, acum, cârtesc procurorii DNA, care nu-și lasă lucrarea neterminată și sunt pe ultima sută de metri până la finalizare. Se aude că mai devreme de alegerile parlamentare, unde Pîrvulescu e disperat să mai prindă un mandat de senator, care sa-i dea cât de cât imunitate. În fine, până atunci, să vedem țeapa de la Măldăeni.

Instanța constată că și primarul din Măldăeni închidea ochii la lucrările neterminate ale lui Pîrvulescu

În dosarul nr. 4542/292/2014 de la Curtea de Apel BUCUREȘTI, firma în care Pîrvulescu era acționar, SC PEFIN GENERAL PROD SRL, facea recurs împotriva unei decizii de neimaginat pentru actualul senator-candidat de azi: să dea bani înapoi pentru o țeapa dată. Era vorba de Primăria comunei Măldăeni, care nu l-a iertat și l-a adus în fața instanței solicitând obligarea pârâtei S.C. Pefin General Prod S.R.L. la plata sumei de 103.016,042 lei, reprezentând 20% din valoarea contractului, fără TVA, cu titlu de daune compensatorii, conform pct. 11.1 alin. 2 paragraful 3 din contract. Primăria Mălădeni mai obținuse anterior, tot prin instanță, obligarea societății Pefin General Prod S.R.L. la plata sumei de 176 .713,79 lei, plus dobânda legală calculată de la data formulării acțiunii ( 19.12.2014 ) și până la data plății efective.




Citește și
Cum să-l mai votăm pe Pîrvulescu după ce și-a bătut joc de teleormănenii cărora le-a luat banii și i-a lăsat cu buza umflată?!

Ce constată Curtea de Apel București: „Deliberând asupra recursurilor de față, constată următoarele aspecte relevante:
(…) Fostul primar -Radut Carmil Titel a ocupat funcția de primar al comunei Maldăeni în toată perioada de execuție a contractului, având obligația de a verifica aducerea la îndeplinire a obligațiilor contractuale și de a vira sumele de bani doar după ce lucrările erau efectuate, conform contractului și documentelor justificative; instanța de fond a reținut greșit că acesta și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu și nu a săvârșit nicio faptă ilicită, chiar dacă a plătit lucrări neexecutate sau executate corespunzător; în raportul Curții de Conturi se reține că pârâtul Radut Carmil Titel se face vinovat de nerespectarea Ordinului nr. 1792/2002 ș i HG nr. 273/1994″
.

La Curtea de Apel București s-au acceptat daune compensatorii pentru lucrările nerealizate, dar plătite de fostul primar din Mălădăeni

Avocatul firmei lui Pîrvulescu a tot încercat să demonstreze și Curții de Apel București că „lucrările de construcții au fost executate în conformitate cu documentația tehnică aprobată de beneficiar, în cantitatea și de calitatea convenită cu acesta, astfel că nu există faptă ilicită și nici prejudiciu; lucrările au fost executate sub supravegherea permanentă a a dirigintelui de șantier și au fost recepționate, conform proceselor- verbale nr . 3577/06.08.2012 ș i nr . 5561/27.12.2011; există dispoziții de șantier pentru lucrări, în funcție de soluțiile propuse și acceptate pe parcursul executării, în raport de situația ivită pe teren, precum și procese-verbale de control al calității lucrărilor în faze determinante, declarații de conformitate și procese- verbale pentru verificarea calității lucrărilor ; singura lucrare neterminată o constituie o porțiune din alei, însă din culpa beneficiarului, care nu avea rezolvată situația juridica a traseului, fiind în litigiu cu cel ce se pretindea proprietar al terenului; o dovadă a faptului că lucrările au fost executate corespunzător o constituie faptul că, după recepția lucrărilor, a fost restituită garanția pentru bună execuție„. Numai că pledoaria avocaților, construită pe recepția lucrărilor și primirea garanției pentru buna execuție, avea o mare hibă: totul s-a făcut cu primarul Răduț Titel, omul prins de instanță că făcea plăți către firma lui Pîrvulescu pentru lucrări necorespunzătoare și înainte de finalizare. Mai mult, „prin procesul-verbal de control încheiat la 15.01.2014, Inspectoratul Județean în Construcții Teleorman a constatat nereguli în ceea ce privește procesul-verbal de recepție nr.5561/27.12.2011, dispunând aplicarea unei amenzi contravenționale”.

După mai multe termene de judecată, la final Curtea de Apel București a obligat pârâta S.C. Pefin General Prod S. R. L. „să plătească reclamantei daune compensatorii în cuantum de 20% din valoarea totală, fără tva, a contractului de lucrări nr. 4599/16.12.2010. Pronunțată în ședință publică azi, 27.02.2017”.

 
 
Continuare pe Internet » Articole Internet »
 
Candidat Obiceiul Pîrvulescu Teleormănenilor țeapa Măldăeni