× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 
alege dreapta unita

Proiectul ,,Scoli Ambasador ale Parlamentului European”, la Colegiul Național Pedagogic ,,Mircea Scarlat” din Alexandria

Liber in Teleorman • 22-05-2020, 11:00:15 • 574 vizualizari
 
alege dreapta unita

Programul educativ ,,Scoli Ambasador ale Parlamentului European” este, de aproximativ un an e zile, implementat la Colegiul Național Pedagogic ,,Mircea Scarlat” din Alexandria. Pentru că proiectul se aproapie de final, Mihaela Soare, în calitate de ambasador junior în cadrul programului, a făcut o retrospectivă a activităților derulate in acest an școlar in proiectul EPAS, dar și a activității online desfasurate odată cu impunerea izolării.

Programul educativ „Școli-ambasador ale Parlamentului European” (EPAS) a fost lansat în toate statele membre ale Uniunii Europene la începutul anului 2017.

Programul urmărește îmbunătățirea cunoștințele despre Europa și democrația parlamentară europeană în rândul tinerilor. Aceștia sunt familiarizați cu posibilitățile pe care cetățenia europeană le oferă, precum și cu rolul pe care Parlamentul European îl joacă în procesul decizional european.

Echipa EPAS a CNPMS este formata dintr-un colectiv de 15 ambasadori juniori si 5 prof ambasadori seniori. Colegiul National Pedagogic ,,Mircea Scarlat’’ din Alexandria are misiunea de a oferi educatie la standarde de calitate si de excelenta pentru desăvârşirea intelectuală, morală şi profesională acestora, în vederea asigurării resurselor umane în domeniul profilurilor de pregătire, ca o condiţie a progresului economic şi cultural al societății.

In anul 2019, echipa EPAS a colegiului nostru, dupa multa munca, devotament, implicare, pasiune si cooperare, a realizat frumoasele activitati cu tematica europeana, asfel, castigand onorabilul titlu de scoala ambasador si obtinerea locului 1 pe tara, premiati cu excursie la Strasbourg.

Obtinerea titlului de scoala ambasador ne – a motivat sa ne continuam activitatea in cadrul acestui proiect care ne ajuta sa ne imbunatatim cunostintele despre Uniunea Europeana, sa ne formam anumite deprideri si priceperi si sa cunoastem colegi cu pasiuni comune. De la an la an, gradul de implicare, creativitate, originalitate in realizarea activitatilor cu tematica europeana creste, iar sub indrumarea profesorilor ambasadori seniori, activitatile pe care ne proprunem sa le demaram devin realizabile.

  1. Am dat start activitatilor din anul 2019-2020 in luna noiembrie prin sesiuni de formare a noilor ambasadori juniori intrati in proiect, pe cele 6 module pedagogice, abordand urmatoarele subteme : Ce este UE? , Luarea deciziilor in UE, Valorile Europene, Institutiile Uniunii Europene, Europa fara frontiere. Obiectivele activitatilor noastre au fost identificarea institutiilor Uniunii Europene si a principalelor caracteristici ale acestora, imbunatatirea cunostintelor despre PE,  informare cu privire la puterea democratica de decizie PE, intelegerea originilor cooperarii europene in domenii precum mediul, securitatea si combaterea terorismului , energia si respectarea dr omului si multe altele. De la o sesiune la alta ambasadorii juniori realizează că rolul și profilul lor de facilitatori de învățare pe tematică europeană se definește și se conturează tot mai mult.
  2. In Ajunul Craciunului, echipa de ambasadori juniori a organizat o activitate caritabila  pentru copiii din Asociatia Copiilor cu Sindrom Down din Alexandria, ocazie cu care le-am prezentat Programul Educativ Scoala Ambasador si am prezentat programul artistic dedicat lor si strangerea de fonduri pentru sprijinul in educatie a acestor copii care sunt la fel ca si noi toti. Ne dorim sa fim parte in formarea prin educatie a copiilor cu cerinte educationale  speciale si acestia sa aiba parte de integrare in invatamantul de masa.
  3. Echipa de ambasadori juniori și ambasadori seniori, de la Colegiul Național Pedagogic ”Mircea Scarlat” a marcat data de 10 Decembrie 2019, Ziua Internațională a drepturilor omului, cu o dezbatere pe tema  drepturilor universale.

Declarația Universala a Drepturilor Omului stabilește egalitatea și demnitatea fiecărei ființe umane și stipulează faptul ca fiecare guvern are o datorie de bază în a da posibilitatea tuturor oamenilor să se bucure de toate drepturile și libertățile lor inalienabile.

Activitatea a constat intr-o prezentare powerpoint pe tema drepturilor copiilor, urmată de o dezbatere împreuna cu colegii lor mai mici, elevii de clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială,,Mihai Viteazul” . Elevii au urmărit cu interes , dornici să-și cunoască drepturile și să înțeleagă cât de important este ca drepturile  fiecărei persoane sa fie respectate și cum se pot apăra apelând la autoritățile specializate. Echipa de ambasadori juniori a adus la cunoștință elevilor că principiul interesului superior al copilului trebuie sa fie respectat in orice moment, i-au încurajat să se exprime liber , le-au explicat că părerea fiecăruia dintre noi contează!

COPIII SUNT VIITORUL SOCIETĂȚII! Drepturile lor trebuie respectate pentru a deveni membri activi ai societății. Ideile și orizonturile lor pot schimba o LUME!

  1. 24 Ianuarie 1859-24 Ianuarie 2020

     Visurile și speranțele românilor s-au prins in Hora Unirii la 24 Ianuarie 1859, așa cum visurile și speranțele europenilor se regăsesc în toate simbolurile acestei construcții politice, economice și culturale din spațiul continentului nostru( Motto-ul Uniunii Europene: ,,Uniți in diversitate”, imnul Uniunii Erupene: ,,Oda Bucuriei”, steagul Uniunii Europene )

Astăzi, ambasadorii juniori ai Colegiului Național Pedagogic ,,Mircea Scarlat” au creat o punte între trecut și viitor alături de colegii mai mici de la Școala Gimnazială Numărul 7.  Dincolo de date istorice, evenimente și întâmplări semnificative pentru orice român, a fost emoție : bucuria unor experiențe de cooperare, conlucrare, parteneriat, aspecte care stau și la baza principiilor Uniunii Europene.

Ambasadorii juniori au susținut o prezentare a obiectivelor și a activităților proiectului EPAS, iar in același timp au marcat data de 24 Ianuarie ca un eveniment politic important atât în istoria României, cât și în istoria Europei.

L-am avut alături, in demersul nostru, pe domnul profesor de istorie Florea Cătălin , cadru didactic al Școlii Gimnaziale Numărul 7, care ne-a împărtășit într-o maniera interesantă ,,Povestea Micii Uniri”, rugându-ne să păstram pentru totdeauna respect și considerație patrioților români!

  1. Echipa de ambasadori a Colegiului Național Pedagogic,, Mircea Scarlat” a marcat data de 14 Februarie 2020,  ziua de Valentine’s Day. Aceasta este ziua în care, în fiecare an, îndrăgostiţiii, dar si toti cei care se iubesc, prieteni, parinti si copii, din toată lumea îşi fac cadouri dintre cele mai diverse, celebrând astfel dragostea care îi leagă. Această sărbătoare nu a avut dintotdeauna o importanţă deosebită in România, ci a prins contur mai recent. Activitatea a fost mediatizata prin afișe  distribuite in oras si prin intermediul anunțurilor transmise la radioul nostru. In cadrul activității de astăzi, ambasadorii juniori le-au prezentat colegilor tradiții și obiceiuri de Valentine’s Day din țările Uniunii Europene: România, Danemarca, Franta, Germania, Italia, Grecia, Spania, Finlanda, Portugalia, Austria. Aceștia au evidențiat prin dans, muzica, piese de teatru, costume și mâncare tradiționala, obiceiurile de 14 Februarie.

Un alt moment reprezentativ pentru activitatea de astăzi, a fost prezentarea unor cupluri celebre prin jocuri de rol care au ajutat publicul sa recunoască personalități precum: Mihai Eminescu-Veronica Micle, Romeo-Julieta, Piere Curie-Marie Curie, Luceafărul și Cătălina, Allan- Maitrey, Ela-Ștefan Gheorghidiu, Marcus Antonius-Cleopatra, Prințul William-Catherine, Carol I și Regina Elisabeta. Participanții au fost recompensați pentru implicare, atmosfera creată și pentru cunoștințele lor din diverse domenii.

O alta secvență deosebită care a contribuit la desfășurarea activității și la o relaționare armonioasa, a fost oraganizarea unei expoziții cu tematica :,,Velntine’s Day” cu lucrări ale colegilor din liceul nostru. La final, s- a lansat o invitație: ,,Haideți sa împărtășim emoții și sentimente care ne aduc impreuna și ne ajuta să privim partea frumoasa a vieții și a lumii!”

  1. Astăzi, 20februarie 2020,  este ziua mondiala a Justiție Sociale. Așa cum v am obișnuit, noi, ambasadorii juniori și seniori ai Colegiului Național Pedagogic ,,Mircea Scarlat” am marcat o zi importantă din calendarul activităților pe care ni le-am propus sa le realizam in cadrul proiectului implementat  in liceul nostru. Cu ocazia acestei zile, am prezentat prin intermediul unui film realizat de către ambasadorii juniori care au filmat in diferite locuri ale liceului și care a rulat pe parcursul zilei pe micile ecrane ale televizoarelor din liceul nostru, noțiuni care am considerat ca sunt necesare sa facă parte din cunoștințele generale ale tuturor elevilor, pentru o cât mai buna înțelegere și conștientizare a ceea ce reprezintă egalitatea de drepturi la nivel european.  Așadar, după cum sugerează și denumirea, Justiția Socială face referire la ideea de șanse egale in cadrul aceleași clase, comunități, societăți, țări. Pentru a scoate in evidență principiile care stau la baza justiției sociale, dreptate, egalitate de șanse, egalitate in drepturi, nondiscriminare, ambasadorii juniori au intrat in rolurile de actori prin prezentarea unei scenete. La sceneta au fost prezenți elevii clasei a IX a C, cadre didactice ale liceului nostru, care au susținut și au încurajat cu aplauze evoluția ,,actorilor”  ambasadori. Aceasta piesa a exemplificat ceea ce se întâmpla intr-o societate, acolo unde oamenii nu respecta valorile morale în relațiile interumane. La finalul activității desfășurate, ambasadorii juniori au transmis următorul mesaj: ,,Justiția Socială a fost, este și va continua sa fie un factor important de influențare a politicilor publice din toată lumea!”Aceasta a fost prima reprezentație a ambasadorilor juniori, urmând ca mâine, pe data de 21 Februarie 2020 , sceneta sa fie prezentată și elevilor de la Școala Gimnazială ,,Mihai Viteazul”, Alexandria.
  2. Dragobetele săruta fetele! Astăzi, 24 Februarie 2020, echipa de ambasadori juniori și seniori a Colegiului Național Pedagogic ,,Mircea Scarlat” a marcat intr-un mod creativ, informativ și atractiv ziua iubirii la români, Dragobetele, the Romanian Valentine’ s Day .Cum americanii, și nu numai, au Valentine’s Day, noi românii avem Dragobetele, o sărbătoare care dăinuie de  mai bine de 2.000 de ani. Conform tradiției, mai vechi decât creștinismul, încă din perioada păgână, fetele și băieții de la sate îmbrăcau straie de sărbătoare și porneau cutreierând in grupuri luncile și pădurile, unde se veseleau, cântau. Astfel, pentru a nu uita de tradițiile și obiceiurile frumoase pe care le avem in țara noastră, ambasadorii juniori, împreuna cu elevii clasei a IX-a E, au cules cele mai depreț informații despre aceasta sărbătoare, făcând tot odată  o paralelă între valentine’s day și Dragobete. Activitatea a constat in prezentarea portului străvechi, piesa de rezistență fiind o ie băbătească de mai bine de 100 de ani pe care elevul Lina Alexandru o are moștenită de la o generație la alta, dansuri tradiționale românești, tradiții și obiceiuri reprezentative. Elevii au fost surprinși sa descopere câte obiceiuri frumoase se ascund, de fapt, în spatele sărbătorii de Dragobete și au încercat sa găsească puncte comune cu sărbătoarea de Valentine’s Day, prin discuții in echipe și un Quiz în urma prezentării, pentru a verifica acele aspecte mai puțin cunoscute despre aceasta sărbătoare autohtonă.
  3. ”Shared experiences’’.   În Colegiul Național Pedagogic ,,Mircea Scarlat “ din Alexandria, sunt  implementate și se desfășoară mai multe proiecte europene.Așadar, in perioada 24-29 Februarie 2020, în cadrul proiectului STEM FOR INNOVATION, finanțat prin Programul ,,ERASMUS +”, colegiul nostru este gazda diferitelor activități desfășurate in parteneriat cu elevii din Turcia, Letonia, Lituania, și bineînțeles, România.Cu acest prilej, astăzi, 25 Februarie 2020 , noi, echipa de ambasadori a Colegiului Național Pedagogic ,,Mircea Scarlat”,  am dorit sa ne facem cunoscute rezultatele eforturilor depuse pe parcursul anului trecut, cât și anul acesta, având în vedere, în același timp, o informare in legatura cu ceea ce reprezintă o Școala Ambasador si cu ce anume ne ocupam noi. In acest scop, ambasadorii juniori Eric si Carla, au prezentat un material care a surprins multe din activitățile noastre, cât si principiile care guvernează ideea de scoala ambasador.Această activitate a fost urmată de o scenetă pe care am prezentat-o cu ocazia Zilei Monidale a Justiției Sociale, o radiografie a unei sicietati in care trebuie sa invatam sa respectam drepturile fiecărui cetățean, nefăcând discriminări de naționalitate, limba, etnie sau gen. Echipa ambasadorilor Colegiului nostru respectă și promovează valorile care stau la baza Uniunii Europene.
  4. Europa in fiecare clasa!-  Lecții europene desfășurate de ambasadorii juniori în orele de dirigenție elevilor din cls. IX-XIData : 03 februarie 2020  – 30 martie 2020. Activitatea ”Ora de informare europena!”, ce a debutat în luna decembrie 2019 cu formarea ambasadorilor juniori prin programul furnizat de ambasadorii seniori pentru parcurgerea și prezentarea celor 6 (șase) module pedagogice, continua cu activitatea Europa in fiecare clasa!, activitate prin care ambasadorii juniori, și-au început frumoasa misiune de facilitatori de învățare și au predat lecțiile cu tem…
  5. 08 Martie 2020- Personalitati feminine care au schimbat lumea. Colegiul Național Pedagogic ,,Mircea Scarlat” a sarbatorit Ziua Internationala a Femeii printr-un program artisitic de exceptie. Echipa de ambasadori juniori și seniori a Colegiului nostru a invitat colegii din intregul liceu pentru realizarea a numeroase momente artistice de muzica si poezie dedicate femeii.Asa cum a spus Jean Jacques Rousseau: ,,Toate popoarele civilizate au respectat femeia”, sau Brigham Young: ,,Educi un bărbat, educi un bărbat. Educi o femeie, educi o generație”. Pe parcursul spectacolului destinat tuturor doamnelor si domnisoarelor din liceul nostru, alături de momente de muzica si poezie,membrii echipei EPAS a Colegiului Național Pedagogic ,,Mircea Scarlat” au invitat publicul la un periplu prin istorie, creionand portretul câtorva femei a căror inteligență, înțelepciune, tărie de caracter si dragoste au schimbat lumea. Fie ca vorbim despre Regina Maria, Ana Aslan, Malala sau Greta Thunberg, aceste femei minunate ne-au arătat cum ne putem pune in slujba semenilor nostri.
  6. Europa in fiecare clasa!- Lecții europene desfășurate de ambasadorii juniori în orele de dirigenție elevilor din cls. IX-XII – de  la offline la online. Data : 11 martie 2020 – 30 mai 2020

Activitatea ”Ora de informare europena!”, ce a debutat în luna decembrie 2019 cu formarea ambasadorilor juniori prin programul furnizat de ambasadorii seniori pentru parcurgerea și prezentarea celor 6 (șase) module pedagogice,a continuat cu activitatea Europa in fiecare clasa!, activitate prin care ambasadorii juniori, și-au început frumoasa misiune de facilitatori de învățare și au predat lecțiile cu tematică europeană colegiilor din clasele a IX-a – a XI-a, iar din luna martie lectiile s-au mutat in mediul online pe paltforma G SUITE, aplicatia Googleclasssrom.

Rolul de facilitator si formator de învățare pentru colegii lor nu e ușor, dar a prins foarte bine în rândul elevilor prin modul plăcut în care ambasadorii juniori au predat și au furnizat noțiunile despre Uniunea Europenă, instituțiile europene, procesul decizional, valori europene. etc.

Motivați si responsabili de rolul pe care si l-au asumat, ei sunt imaginea vie a tinerilor care CRED in VALORILE și CONSTRUCȚIA EUROPEANĂ.

S-au desfășurat în total 20 de lectii din tematica modulelor pedagogice in 20 de ore de consiliere si orientare.

  1. 1 aprilie 2020- Ambasadorii solidaritatii CNPMS, europeni impotriva COVID19. În această perioada fără precedent pentru lumea contemporană, ambasadorii  juniori și seniori ai Colegiului Național Pedagogic ,,Mircea Scarlat” aduc mesajul Uniunii Europene la un răspuns unitar în toate statele membre care îndeamnă cetățenii să respecte distanța socială, precum și normele stricte de igienă. Mesajul nostru se îndreaptă, în aceeași măsură, către toți cei care în aceste clipe încearcă să facă față amenințării invizibile a Coranavirusului, oameni care  fie muncesc încă în spitale, fabrici, magazine, farmacii, unități de poliție sau jandarmerii, încercând să păstreze o atât de necesară normalitate, pentru a le mulțumi pentru efortul depus. Noi, ceilalți, îi putem ajuta respectând reglementările în vigoare ca cetățeni europeni responsabili.
  2. #EPASCNPMSALEXANDRIA2020 #EuropeniImpotrivaCOVID19. ,,Suntem cu toții călători în timp, mergând împreună către același viitor. Dar haideți să muncim împreună pentru a face din acel viitor un loc pe care ne dorim să îl vizităm.”- Stephen Hawking Astăzi, 22.04.2020, sărbătorim jumatate de secol de la prima celebrare a Zilei Pământului. Cu aceasta ocazie, noi, ambasadorii juniori ai Colegiului Național Pedagogic ,,Mircea Scarlat” Alexandria, vă invităm, prin exemplul propriu, în stilul nostru adolescentin, să puneți umărul la protejarea planetei care ne este gazda și datorită căreia noi suntem aici.#Ziuapământului #Celebrating Mother Earth .#50 years of Earth Day 22.04.2020
  3. 25.04.2020- Ambasadorii juniori ai Colegiului Național Pedagogic ,,Mircea Scarlat” din Alexandria deschid seria interviurilor online, ca parte a activităților ce urmează a fi desfășurate pe parcursul perioadei de criză, reunite sub denumirea ,,Ambasadorii juniori ai Colegiului Național Pedagogic ,,Mircea Scarlat” în folosul comunității- tineri cetățeni europeni implicați în lupta împotriva COVID 19” , cu doamna psiholog Andreea Ciocâlteu, unul dintre coordonatorii campaniei naționale ,,SOLITAR, dar SOLIDAR-Arta de a fi rezilient”, căreia ținem să-i mulțumim pentru disponibilitatea de a ne onora cu prezența. https://youtu.be/DIoJqxNPbIM
  1. Un Altfel de 1 Mai . În virtutea evenimentelor actuale socializarea dintre oameni s-a transformat în distanțare socială, ceea ce ne face să stăm acasă atunci când, în mod normal, ne-am petrece ziua de 1 Mai în aer liber, împreună cu familiile și prietenii. Dar acest lucru nu ne împiedică să ne bucurăm de prezența celor dragi și să #stămacasă acum pentru a putea să sărbătorim 1 Mai anul viitor împreună în aer liber, la mare sau la munte.
  2. Astăzi, 2 mai, România sărbătorește ziua națională a tineretului, zi care a luat naștere în anul 2004, ca finalitate a unui proiect legislativ înaintat de către 15 deputați reprezentând toate formațiunile politice parlamentare.Seara aceasta este despre o punte între noi si toti cei ca noi, tineri cu visuri, dorință de cunoaștere, cu valori și principii,  încercând împreună să fim activi pentru o lume mai bună și un viitor comun, într-o Europă unită, sigura.Suntem cu toții conștienți că avem foarte mulți tineri talentați, creativi, chiar de succes în rândurile noastre, iar în seara aceasta, ambasadorii juniori ai Colegiului Național Pedagogic ,,Mircea Scarlat “, Ana Soare, Carla Mitran și Andrei Pitic, au ales să facă cunoștință cu Denisa Prună , care, ca și noi, este membru ambasador junior al echipei de ambasadori a Liceului Teoretic  ,,Miron Costin”, Pașcani.
  3. Ambasadorii juniori ai Colegiului Național Pedagogic ,,Mircea Scarlat” din Alexandria, Mihaela Soare, Carla Mitran și Andrei Pitic continuă seria interviurilor online ca parte a activităților ce urmează a fi desfășurate pe parcursul perioadei de criză, reunite sub denumirea ,,Ambasadorii  Comunității, europeni împotriva COVID19”, cu domnul primar al municipiului Alexandria, domnul Victor Drăgușin, căruia îi multumim pentru disponibilitatea de a ne onora cu prezența!
  4. Asa cum v-am obisnuit, noi, ambasadorii juniori ai Colegiului Național Pedagogic ,,Mircea Scarlat”,  Alexandria continuam maratonul interviurilor online reunite sub denumirea ,,Ambasadorii comunitații, europeni împotriva COVID 19”, cu scopul de a oferi informatii cat mai precise si de actualitate . Astazi, alaturi de noi, il avem ca invitat pe domnul  Danut Cristescu , presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, caruia ii uram bine ati venit si ii multumim pentru amabilitatea de a participa la acest interviu!
  5. Informatii despre Uniunea Europeană găsiți în cel mai nou panou informativ virtual realizat de ambasadorii juniori de la Colegiul Național Pedagogic ,,Mircea Scarlat”, Alexandria. https://ro.padlet.com/alexandria12356/epas_CNPMS_Alexandria
  6. Motto-ul ambasadorilor solidaritatii CNPMS:”La multi ani, Europa!Solidaritatea noastra, siguranta si viitorul tau!”Sărbătoriți Ziua Europei alături de noi, ambasadorii juniori și seniori de la Colegiul Național Pedagogic ,,Mircea Scarlat” Alexandria, mâine, 9 Mai, începând cu ora 10, când vom da startul activităților propuse: 1. Discover EU – Quiz and games. 2. Maratonul posterelor – 1 imagine, 1000 de cuvinte.. 3. Copiii de astăzi, ambasadorii juniori de mâine – împreună promovăm valorile europene, desfasurata in parteneriat cu elevii clasei pregatitoare de la Sc.Gimnaziala”Mihai Eminescu”, Alexandria
  7. 08.05.2020- Pandemia va ajunge la final in cele din urmă. Lumea se va pune din nou in miscare si vom începe să ne gandim la viitorul nostru. De aceea, noi, ambasadorii juniori ai Colegiului National Pedagogic ,,Mircea Scarlat” din Alexandria am ales ca astăzi să aflam mai multe despre drepturile noastre ca viitori angajați în spațiul european și am avut-o alături de noi pe doamna avocat Anca Vătășoiu, care ne-a furnizat toate aceste informații importante și căreia ținem să-i multumim pentru disponibilitate și implicare!
  1. Ziua Europei- 9 Mai 2020. ,,Copiii de astăzi, ambasadorii juniori de mâine- împreuna promovam valorile europene”. Copiii  sunt cei care ne inspira sa facem lucruri minunate, să creem, să descoperim să învățăm prin joc. Așadar…astazi, ambasadorii juniori ai Colegiului Național Pedagogic ,,Mircea Scarlat” , Mihaela Soare, Carla Mitran, Andrei Pitic, Valentin Bubureanu și  Cătălina Neagu au fost facilitatorii poveștii ,,Uniunea Europeană pe înțelesul copiilor”. Multumim doamnei învățătoare Ciofalcă Mihaela pentru implicare si ajutorul oferit! Copiii au fost minunați!
  2. De ziua Europei 2020, ambasadorii juniori au participat la o conferinta online cu deputatii romani in Parlamentul European, despre solidaritate, raspunsul si viitoarele masuri ale UE in contextul pandemiei COVID 19, dar si viitorul UE, la 70 de ani de la Declaratia Schumann.
  3. 24. 09.05.2020- Europe Day – Together We Are Stronger. La final de sărbătoare europeană care marchează 70 de ani de la semnarea Declarației Schuman, Europa își păstrează cu sfințenie valorile pentru care a luptat si pentru care militează în continuare: demnitate, libertate, egalitate, democrație, unitate în diversitate, solidaritate. Împreună cu elevi de la școala Kauno šv. Kazimiero Progimnazija , Kauno “Saulės” Gimnazija din Lituania și de la  IES Humanejos și Universidad Carlos III din Spania, ambasadorii juniori ai Colegiului National Pedagogic ,,Mircea Scarlat” din Alexandria sărbătoresc împreună o zi a Europei plină de optimism și de speranță într-un viitor sigur si puternic!
  4. 11.05.2020- Apariția echipei de ambasadori juniori a Colegiului Național Pedagogic ,,Mircea Scarlat” din Alexandria cu titlul ,, Ambasadorii comunității,  europeni împotriva COVID 19” la postul local de televiziune, Media Sud Tv. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3273447009366403&id=100001034079386?sfnsn=mo&d=n&vh=i
  5. 12.05.2020- Participare si adresare de intreabri de catre juniori la conferinta pe tema ,, Educatia digitala in Europa’’
  6. Astăzi, 12.05.2020, ambasadorii juniori ai Colegiului National Pedagogic ,,Mircea Scarlat” din Alexandria au inițiat, împreună cu colegii lor ambasadori juniori ai Liceului Pedagogic ,,Matei Basarab” din Slobozia un webinar in trei părți, care s-a centrat pe discuții cu privire la situația actuală declanșată de pandemia de coronavirus si  măsurile pe care UE le-a adoptat pentru a veni în sprijinul țărilor membre. In prima parte a activității, ambasadorii juniori ai Colegiului National Pedagogic ,,Mircea Scarlat” au dat timpul inapoi, prezentandu-le invitaților cateva dintre acțiunile care au dus la succesul acestora si câștigarea onorabilului titlu de Școală Ambasador a Parlamentului European. A doua parte a reprezentat un maraton de întrebări intre ambasadorii juniori ai celor două licee cu privire la modul in aceștia au gestionat această perioadă de izolare, cursurile online, măsuri de protecție adoptate la nivelul orașelor celor două echipe, dar și ce anume i-a motivat pe aceștia să devină membri in proiect. Ultima parte a webinarului s-a axat pe o dezbatere cu privire la o parte dintre măsurile adoptate de Uniunea Europeană in scopul oferirii de ajutor țărilor membre, i.e. medicina, economie, transporturi, cercetare și ocuparea forței de muncă și societatea.Multumim ambasadorilor juniori pentru schimbul de experienta împărtășit si pentru opiniile exprimate! Cu siguranta ca am invatat multe de la fiecare dintre voi!
  7. 14.05.2020-  Astăzi a venit rândul nostru, ambasadorii juniori ai Colegiului Național Pedagogic „Mircea Scarlat” din Alexandria, să fim oaspeți în cadrul webinarului organizat de către Ștefan Adrian, promotor al unui proiect dedicat tinerilor, activitate cu prilejul căreia am fost invitați să ne prezentăm realizările din cadrul proiectului „Școli Ambasador ale Parlamentului European”, precum și să dezbatem o serie de aspecte legate de implicarea civică în comunitate prin participarea în diferite proiecte, rolul pe care această implicare îl joacă cadrul dezvoltării personale, precum și nenumăratele beneficii de care se bucură atât comunitatea cât și elevii participanți. Alături de  Adrian Ștefan și Daria Duță, Ana Soare, Carla Mitran și Andrei Pitic au oferit informații despre aspecte importante ale rolului de ambasador junior, dar și impresii despre ceea ce înseamnă, în viziunea lor, să faci parte din ceva mai mare și mai important decât tine și să muncești alături de persoane care au același scop comun.
  8. 14.05.2020- Județul Teleorman, parte a UE. Astăzi, de Ziua Județului Teleorman, noi, ambasadorii juniori ai Colegiului Național Pedagogic „Mircea Scarlat”  din Alexandria, încercăm să adăugăm o filă de poveste la experiența noastră de viață și vă aducem în prim-plan istoria unui loc modest, cu oameni simpli, dar cu suflet mare,  un loc cândva numit Deli Orman. Și, pentru că filele frumoase de poveste se scriu de către oamenii care sfințesc locurile, oamenii care pășesc alături pe același drum către același viitor, vă invităm să vă alăturați în incursiunea noastră prin trecutul si prezentul acestui județ pe care noi îl numim acasă.
  9. 15.05.2020- Astăzi, ambasadorii juniori ai Colegiului National Pedagogic ,,Mircea Scarlat” din Alexandria aduc un omagiu propriilor părinți, care se regăsesc fie in linia întâi a frontului in lupta impotriva Covid19, fie, în a doua linie, contribuind prin munca lor la mentinerea unui echilibru greu de atins in aceasta perioada de criza pandemica.  Ne alăturăm celor din întreaga lume pentru a-i onora pe toti cei care sunt activi in aceasta perioada si care nu au depus inca armele. #RespectDoctoriAsistentiPolitistiJandarmiDistribuitoriPsihologiProfesoriBibliotecari
  10. Echipa de ambasadori juniori de la Colegiul Național Pedagogic ,,Mircea Scarlat” din Alexandria și-au dedicat timpul liber pentru a se documenta și pentru a informa și pe ceilalți  despre importanța acestei zile cu însemnătate dublă: 15 Mai – Ziua Mondială de acțiune pentru climă și Ziua Internațională a Familiei! Va invităm să citiți despre aceste evenimente, accesând info point-ul pe care l-au creat.
https://padlet.com/mihaelasoare38/5rantm8hm67ajqrn
  1. 20.05.2020- Voluntariatul- o stare de spirit și de atitudine .Ambasadorii juniori ai Colegiului Național Pedagogic ,,Mircea Scarlat” din Alexandria încheie seria de interviuri online, ca parte a activităților ce au fost desfășurate pe parcursul perioadei de criza, reunite sub denumirea : Ambasadorii comunității, europeni împotriva COVID 19, aducând in prim plan importanța vitală a rolului pe care voluntariatul îl joaca in cadrul unei comunități, motiv pentru care am ales sa va prezentam o persoana publica, doamna Vera Mitran care, pe lângă funcția de Vice-președinte  pe care o deține in cadrul Autorității Naționale de Protecție a Consumatorilui, își face timp, prin intermediul asociației de voluntariat ,,Mihai Murar” al cărui fondator este, sa vina in sprijinul tuturor celor care au nevoie de ajutor, cu atât mai mult in aceasta perioada de pandemie.
 
 
Continuare pe Liber in Teleorman » Articole Liber in Teleorman »
 
Proiectul Ambasador Parlamentului European Colegiul Național Pedagogic Mircea Scarlat