× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Vijelii și ploi în toată țara, până duminică

Ziarul Teleormanul • 16-09-2022, 14:00:07 • 22 vizualizari
 

Administrația Națională de Meteorologie a emis două atenționări Cod galben, valabile până duminică în întreaga țară, fenomenele vizate fiind de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități de apă însemnate
Intervalul de valabilitate este 17 septembrie, ora 12:00 – 18 septembrie, ora 20:00.

În intervalul menționat, în vestul, nordul și centrul țării, temporar va ploua, iar în regiunile sudice și sud-estice vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii. În intervale scurte de timp, darmai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…60 l/mp. Pe parcursul zilei de duminică aria ploilor se va restrânge spre regiunile nordice și centrale.

Potrivit ANM, duminică vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece în vest, nord și centru. În zona montană înaltă trecător se vor semnala precipitații mixte.

De asemenea, o atenționare meteorologică, valabilă în intervalul 18 septembrie, ora 02:00 – 18 septembrie, ora 20:00, vizează intensificări ale vântului. Astfel, începând cu a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică vântul se va intensifica treptat în toate regiunile. În sudul, sud-estul, centrul, nord-estul teritoriului și la munte vor fi viteze în general de 55…75 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 80…100 km/h.

Related

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Teleormanul » Articole Ziarul Teleormanul »
 
Vijelii Toată Până Duminică