× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Sute de copii din Teleorman au învățat cum să se protejeze în cazul unor situații de urgență

Ziarul Mara • 01-09-2022, 10:00:18 • 356 vizualizari
 

Peste 1080 persoane, în special copii, au fost interesate să învețe de la salvatorii teleormăneni cum să se protejeze în cazul unor situații de urgență.

Activitățile au fost organizate și desfășurate în Parcul Pădurea Vedea din municipiul Alexandria, timp de trei zile, cu ajutorul caravanei SMURD și a Centrului Mobil pentru Răspuns în Situații de Urgență.

” Fiecare cetățean ar trebui să fie conștient că are nevoie de o minimă pregătire pentru a face față unor dezastre care pot apărea oricând. O persoană instruită va ști cum să se protejeze pe sine, să-și apere familia, dar și comunitatea de pericole”, este mesajul pompierilor din Teleorman.

Pentru că acest program s-a bucurat de succes, activitățile de pregătire a populației se vor intensifica în perioada următoare, mai ales în cadrul unităților de învățământ, odată cu începerea noului an școlar.

În cadrul acestor centre mobile sunt organizate cursuri diverse de instruire medicală pentru populație. Participarea cetățenilor asigură creșterea capacității acestora de a reacționa corespunzător în situații neprevăzute (inundații, incendii, cutremure, etc…).

”Dacă veți reuși să veniți alături de noi, vă promitem că veți învăța o mulțime de lucruri privind acordarea primului ajutor calificat, diferite tehnici de stingere a incendiilor în locuințe, precum și informații referitoare la modul de comportare în situații de urgență”, mai spun pompierii din Teleorman.

Claudiu DUMITRACHE

 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Teleorman învățat Protejeze Situații Urgență