× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Produsele românești, vectorii dezvoltării unui mediu economic și social mai puternic

Antena 3 Alexandria • 30-05-2024, 14:01:01 • 53 vizualizari
 

Apetitul consumatorilor pentru produse locale, fabricate în România, este deja cunoscut. 72,2% dintre participanţii la sondajul INSCOP (martie 2024) declară că preferă să cumpere produse româneşti chiar dacă sunt mai scumpe. Dorința producătorilor de a satisface această cerere și de a-și majora vânzările este logică.

Partidul Social Democrat a considerat întotdeauna că susținerea producătorilor locali contribuie la dezvoltarea comunităților și la crearea unui mediu economic și social mai puternic.

Sustinerea producătorilor locali este esentială pentru dezvoltarea economică și socială a comunităților. Ei sunt cei care contribuie la crearea de locuri de muncă și la dezvoltarea infrastructurii locale, precum și la diversificarea economiei și la reducerea dependenței de importuri. Pentru că prețuiește munca producătorilor români, Guvernul Marcel Ciolacu alocă miliarde de euro pentru programe anuale de susținere.

În fiecare produs românesc, găsim nu doar gustul autentic, ci mai ales, inima și sufletul producătorilor noștri locali. Când alegem să cumpărăm produse românești, nu numai că avem siguranța unui produs gustos și de calitate, dar și contribuim activ la prosperitatea comunităților și la creșterea economiei naționale.

Suntem recunoscuți pretutindeni în lume pentru talentul, puterea și priceperea românilor. A venit momentul să probăm cu fapte că România are cu ce, România știe, România poate!

A cumpăra produse românești înseamnă să susținem familii întregi de fermieri și artizani, care pun pasiune în fiecare produs, fie că vorbim despre legume proaspete, pâine coaptă după rețete tradiționale sau meșteșuguri transmise de generații. De la câmpurile nesfârșite de cereale, la livezile bogate și stupii plini de miere, fiecare produs românesc este o poveste de succes scrisă de mâini harnice.

Dacă vom Cumpăra Românește, putem determina o schimbare de substanță a economiei noastre, care acum este dezechilibrată major în raportul exporturi versus importuri. La finalul anului 2022, acest decalaj, numit deficit comercial, a ajuns la o valoare-record, de peste 34 de miliarde de euro. Aceasta este suma netă pe care România o pierde, practic anual. Cumpărând mai multe produse locale, rezultatul este o reducere semnificativă a acestei pierderi. Fiecare miliard de euro care rămâne, astfel, în economia locală înseamnă un uriaș ajutor pentru mii de companii românești.

Haideți să facem o alegere conștientă pentru viitorul nostru și să susținem ce este românesc!

Să arătăm că România știe, România poate!

Doar sprijinindu-ne companiile care produc în țară, vom deveni un stat puternic, modern și capabil să producă prosperitate în interesul tuturor românilor.

 

 

Deputat P.S.D. Teleorman

Prof. Florin Piper-Savu

Articolul Produsele românești, vectorii dezvoltării unui mediu economic și social mai puternic apare prima dată în Antena 3 Alexandria.

 
 
Continuare pe Antena 3 Alexandria » Articole Antena 3 Alexandria »
 
Produsele Românești Vectorii Dezvoltării Economic Social Puternic