× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Salariații DSP Teleorman, în grevă spontană

Liber in Teleorman • 15-11-2023, 14:00:14 • 77 vizualizari
 

Salariații Direcției de Sănătate Publică (DSP) Teleorman au declanșat în dimineața aceasta o grevă spontană. Motivul acestei acțiuni este reprezentat de nemulțumirea față de votul din Camera Deputaților de marți privind proiectul de lege referitor la ordonanța de urgență ce modifică și completează Legea privind reforma în domeniul sănătății.

Prin acest proiect de lege, personalul din casele de asigurări de sănătate (CAS) beneficiază de salariu și alte drepturi la nivelul maxim în plată aferent funcțiilor din aparatul de lucru al Guvernului. Cu toate acestea, lucrătorii din direcțiile de sănătate publică județene nu sunt incluși în această reglementare, ceea ce a stârnit nemulțumirea și indignarea acestora.

Într-un efort de a obține tratament egal și drepturi salariale similare cu cele ale colegilor din casele de asigurări de sănătate, angajații DSP Teleorman și din alte direcții județene au solicitat introducerea unui amendament în proiectul de lege. Amendamentul viza acordarea unui tratament uniform între personalul din CAS-uri și cel din DSP-uri. Cu toate acestea, în ședința de plen a Camerei Deputaților de luni, acest amendament a fost respins la vot.

Angajații din direcțiile de sănătate publică consideră că decizia Camerei Deputaților creează o discrepanță semnificativă între condițiile salariale ale personalului din CAS-uri și cele ale lucrătorilor din DSP-uri. Ei susțin că votul în favoarea CAS-urilor reprezintă o recompensă pentru greva precedentă a acestora, în timp ce medicii și asistenții din direcțiile de sănătate publică sunt pedepsiți pentru absența lor de la proteste.

 
 
Continuare pe Liber in Teleorman » Articole Liber in Teleorman »
 
Salariații Teleorman Grevă Spontană