× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Urmează zile toride și nopți tropicale / Indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic

Ziarul Teleormanul • 12-07-2023, 14:00:09 • 32 vizualizari
 

Meteorologii au emis o atenționare Cod galben valabilă pentru astăzi, fenomenle vizate fiind caniculă și disconfort termic ridicat.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), pe parcursul zilei de miercuri (12 iulie) va fi caniculă, local în Banat, Crișana, în sud-vestul Transilvaniei, în Oltenia și Muntenia, unde temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 34…37 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Un alt mesaj, tot Cod galben, este valabil în intervalul 13 – 16 iulie, când sunt anunțate val de căldură și disconfort termic ridicat.

Joi (13 iulie), valul de căldură se va extinde și va intensifica în cea mai mare parte a țării, iar vineri, sâmbătă și duminică (14, 15 și 16 iulie) va persista îndeosebi în regiunile sudice. Disconfortul termic se va accentua, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 35 și 37 de grade, iar în după-amiaza zilei de joi (13 iulie) în sudul Câmpiei Române și sudul Banatului se vor atinge valori în general de 38…40 de grade. Nopțile vor fi tropicale, cu temperaturi minime de 18…22 de grade.

Valul de căldură va persista și săptămâna viitoare.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Related

 
 
Continuare pe Ziarul Teleormanul » Articole Ziarul Teleormanul »
 
Urmează Toride Nopți Tropicale Indicele Temperatură-umezeală Depăși Pragul Critic