× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

România susține adoptarea celei mai complexe reforme vamale a Uniunii Europene – Maria Stoian, deputat PNL / Comunicat de presă

Ziarul Teleormanul • 05-09-2023, 14:00:11 • 88 vizualizari
 

România, prin conducerea liberală a Ministerului Finanțelor, susține principalele obiective ale reformei vamale a Uniunii Europene, un proiect vast și complex, aflat în stadiul de discuții la nivel european.

Schimbarea procedurilor vamale reprezintă cea mai cuprinzătoare și mai ambițioasă metodologie de modificare care va fi pusă în practică de la înființarea Uniunii Vamale, din anul 1968.

Elementele cheie care stau la baza fundamentării acestei stabilizări vamale vizează, în principal, înființarea Autorității Vamale a Uniunii Europene, precum și a Centrului de date vamale al UE.

Autoritatea Vamală va fi creată cu scopul de a sincroniza și sintetiza expertiza și competențele vamale din țările componente, având în vedere faptul că, în prezent, acestea sunt dispersate în cadrul Uniunii Europene.

Funcționarea unitară la nivel european a Autorității Vamale va avea rolul de a conduce, coordona și sprijini autoritățile vamale naționale, fapt ce va însemna realizarea unui procent ridicat de predictibilitate și omogenitate a deciziilor ce vor fi adoptate în acest domeniu important.

În același context, noul Centru de date vamale al UE va reprezenta motorul Uniunii Vamale Europene, constituirea acestui organism fiind o condiție prealabilă în vederea consolidării supravegherii și simplificării procedurilor specifice.

Programul propus în acest sens de către Comisia Europeană urmărește trei obiective esențiale, respectiv dezvoltarea unui nou tip de parteneriat cu mediul de afaceri, o nouă abordare a controalelor vamale, precum și modernizarea abordării comerțului electronic.

Noua strategie vamală a Europei urmează să fie aplicată în mod etapizat, în următorii 10 – 15 ani, astfel încât toate țările membre să își poată armoniza legislațiile naționale la directivele unice comune luate la nivel european.

Related

 
 
Continuare pe Ziarul Teleormanul » Articole Ziarul Teleormanul »
 
România Susține Adoptarea Complexe Reforme Vamale Uniunii Europene Stoian Deputat Comunic