× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Tendințe demografice în județul Teleorman * Se nasc tot mai puțini teleormăneni

Ziarul Mara • 13-07-2023, 10:00:21 • 32 vizualizari
 

Într-o analiză detaliată a mișcării naturale a populației din județul Teleorman, în luna aprilie 2023, s-au remarcat câteva tendințe semnificative. Studiul a evidențiat o scădere a numărului de nou-născuți și a numărului de decese în comparație cu aceeași perioadă a anului anterior, sugerând o schimbare demografică în evoluția populației.

În ultima perioadă, județul Teleorman a fost martorul unor schimbări demografice semnificative. Datele statistice privind mișcarea naturală a populației în luna aprilie 2023 arată o scădere a numărului de nașteri și decese în comparație cu aceeași perioadă a anului precedent.

În luna aprilie 2023, s-au înregistrat 118 nașteri vii în județul Teleorman, în scădere cu 14 copii față de luna aprilie 2022. Această tendință poate fi un indicator al unei diminuări a natalității în zonă și poate atrage atenția asupra posibilelor cauze sau influențe sociale.

Pe de altă parte, numărul de decese înregistrate în luna aprilie 2023 a fost de 421, în scădere cu 140 decese față de luna corespunzătoare a anului precedent. Această reducere a mortalității poate fi interpretată ca un semn al unei situații de sănătate mai favorabile sau al îmbunătățirii serviciilor medicale.

Cu toate acestea, sporul natural înregistrat în luna aprilie 2023 a fost negativ, cu un deficit de 303 persoane. Aceasta înseamnă că numărul de decese a depășit numărul de nașteri, ceea ce poate avea implicații asupra structurii demografice a județului Teleorman.

În ceea ce privește căsătoriile, în luna aprilie 2023 s-au înregistrat 94 de căsătorii în oficiile de stare civilă, în creștere față de luna martie 2023 cu 50 de căsătorii. Totuși, numărul divorțurilor pronunțate prin hotărâri judecătorești definitive și conform Legii nr. 202/2010 a fost de 54, cu 19 divorțuri mai multe față de luna aprilie 2022.

Astfel, în ansamblu, luna aprilie 2023 a adus o scădere a natalității și a mortalității în județul Teleorman. Aceste schimbări demografice pot fi analizate în contextul factorilor sociali și economici care influențează mișcarea naturală a populației în această regiune.

Claudiu DUMITRACHE

 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Tendințe Demografice Județul Teleorman Puțini Teleormăneni