× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Topul celor mai înalți jucători din istoria NBA

Actualitatea de Teleorman • 27-11-2023, 10:00:54 • 46 vizualizari
 

Sunt destule persoane pasionate de baschet in Romania pentru ca este un sport popular si la noi in tara. Daca nu ai urmarit pana acum niciun meci de baschet, atunci iti recomand sa o faci pentru ca mai ales partidele din NBA sunt extrem de spectaculoase.

Ca tot am pomenit de NBA, ei bine, competitia din SUA este de departe cea mai puternica din intreaga lume. De aceea, foarte multi jucatori isi doresc sa ajunga acolo. Bineinteles vor asta si pentru salariile uriase, insa este vorba si despre mandrie si faima.

Nu este usor insa sa intri in vederile unei echipe de acolo. Acestea sunt in cautare de jucatori cat mai tehnici, cu o detenta excelenta, dar si foarte puternici. In cele ce urmeaza vei afla care sunt cei mai inalti baschetbalisti care au evoluat vreodata in NBA.

1. Gheorghe Muresan – 2 metri si 31 de centimetri (2,31)

Iata ca pe prima treapta a podiumului ne putem mandri ca este un fost baschetbalist roman. „Ghita”, cum este el alintat, a fost la Washington Bullets in 1993 cand avea aceasta inaltime. Echipa si-a schimbat numele intre timp, iar acum este cunoscuta ca Washington Wizards.

S-a nascut pe 14 februarie 1971 la Tritenii de Jos, in judetul Cluj. El si-a inceput cariera la Universitatea Cluj-Napoca. In 1992 a mers in Franta la Pau-Orthez si dupa doar un sezon a ajuns in NBA, in 1993, la Washington Bullets.

2. Manute Bol – 2 metri si 31 de centimetri (2,31)

La egalitate cu romanul nostru este acest jucator nascut in Sudan, dar cu cetatenie dubla, el avand-o si pe cea americana. Nu se stie insa exact cand s-a nascut el, dar pe majoritatea site-urilor de specialitate data nasterii sale este trecuta ca fiind 16 octombrie 1962.

Tot la Washington Bullets era si el cand a fost „depistat” cu aceasta inaltime, iar asta se intampla in anul 1985. Inainte sa ajunga la echipa din capitala SUA a debutat in baschetul profesionist la Rhode Island Gulls.

3. Yao Ming – 2 metri si 29 de centimetri (2,29)

Jucatorul chinez s-a bucurat de o popularitate foarte mare la inceputul anilor 2000. Cu o promotie gratuita de la ContiCazino poti sa pariezi pe confruntari din baschet, tenis, fotbal, dar si multe alte sporturi mai mult sau mai putin populare.

Cat despre Yao Ming, el a ajuns la Houston Rockets in 2002 si atunci avea inaltimea de 2 metri si 29 de centimetri. Doar la aceasta formatie a evoluat in campionatul american si a facut-o pana in anul 2011 cand a decis sa se retraga. Are urmatoarele realizari:

  • 8 x NBA All-Star
  • 2 x All-NBA Second Team
  • 3 x All-NBA Third Team
  • 1 x NBA All-Rookie First Team
  • numarul 11 retras de la Houston Rockets

4. Shawn Bradley – 2 metri si 29 de centimetri (2,29)

S-a nascut in Germania de Vest, la Landstuhl, pe 22 martie 1972, insa din parinti americani. De la acestia a mostenit si statura sa impresionanta. La varsta de 13-14 ani acesta masura deja 2 metri si 3 centimetri si asadar avea toate atuurile sa devina baschetbalist.

Inaltimea de 2 metri si 29 de centimetri a avut-o la debutul sau in NBA, la Philadelphia 76ers. La aceasta echipa a jucat doar 2 ani, iar apoi a mai facut-o pentru New Jersey Nets si Dallas Mavericks.

5. Slavko Vranes – 2 metri si 29 de centimetri (2,29)

Stim ca sportivii din fosta Iugoslavie au un fizic impresionant si este si cazul lui Slavko Vranes. El s-a nascut pe teritoriul actual al Muntenegrului, la data de 30 ianuarie 1983. In aceeasi luna, dar in anul 2004 avea aceasta inaltime si era la Portland Trail Blazers.

Intr-un singur meci a apucat sa evolueze el in NBA si asta pentru doar 3 minute, singura interventie in joc a lui fiind un fault. S-a intors mai apoi in tara natala la Steaua Rosie Belgrad.

6. Tacko Fall – 2 metri si 29 de centimetri (2,29)

Aceeasi inaltime o are asadar si acest senegalez care se afla inca in activitate. El evolueaza in prezent in China, pentru cei de la Nanjing Monkey Kings. Cariera insa si-a inceput-o in Statele Unite ale Americii.

Debutul in NBA s-a produs in 2019 in tricoul lui Boston Celtics si in acel an avea aceasta inaltime. A mai jucat la Maine Red Claws, Cleveland Cavaliers si Cleveland Charge. In 2022 a plecat prima oara in China, la Xinjiang Flying Tigers.

Concuzlia este ca avem doi jucatori care impart prima pozitie a topului. Ei sunt urmati de 4 baschetbalisti a caror inaltime este identica. Dupa ei, cu 2 metri si 26 de centimetri ar mai fi americanul Chuck Nevitt, rusul Pavel Podkolzin si canadianul Sim Bhullar.

The post Topul celor mai înalți jucători din istoria NBA appeared first on Actualitatea de Teleorman.

 
 
Continuare pe Actualitatea de Teleorman » Articole Actualitatea de Teleorman »
 
înalți Jucători Istoria