× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Deputat PNL, Maria STOIAN: Solicit ministrului Sănătăţii susţinerea financiară a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alexandria

Informatia de Teleorman • 24-10-2023, 10:00:52 • 205 vizualizari
 

M-am adresat oficial domnului ministru al Sănătăţii, Alexandru Rafila, printr-o interpelare parlamentară, pentru a afla informaţii referitoare la situaţia finanţării unităţilor medico-sanitare din judeţul Teleorman, îndeosebi a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alexandria.

Considerentele acestui demers au rezultat în urma recentului anunţ, potrivit căruia bugetul destinat acţiunilor prioritare ale Ministerului Sănătăţii a fost suplimentat cu suma de 150 de milioane lei, pentru ultimul trimestru din acest an.

Acest program finanţează, în mod direct, cele mai grave cazuri din spitalele de urgenţă din ţară, îndeosebi din secţiile ATI, Traumă, Arşi Gravi, AVC şi Infarct miocardic acut.

Pentru a afla situaţia exactă a acestei iniţiative, i-am solicitat domnului ministru Rafila răspunsul la următoarele întrebări:

  1. Cum a fost repartizată suma respectivă spitalelor de urgenţă din ţară?
  2. Ce finanţare a primit Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria?
  3. Care sunt soluţiile adoptate de MS pentru asigurarea funcţionării corespunzătoare a spitalelor, decontarea medicamentelor compensate şi gratuite către farmacii, precum şi funcţionarea optimă a programelor de sănătate?

Sunt convinsă că sănătatea românească şi, în special, spitalele din judeţul Teleorman, au imperioasă nevoie de susţinere financiară, având în vedere situaţia dificilă în care ne aflăm în plan economic, astel încât ajutorul statului este binevenit. Voi informa teleormănenii despre sprijinul acordat spitalelor din judeţ de către conducerea Ministerului Sănătăţii, imediat după ce voi primi răspuns la interpelare.

 
 
Continuare pe Informatia de Teleorman » Articole Informatia de Teleorman »
 
Deputat STOIAN Solicit Ministrului Sănătăţii Susţinerea Financiară Spitalului Judeţean Urgenţă