× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

“Omul și animalele în preistorie pe Valea Teleormanului”, conferință la Muzeul Județean

Ziarul Teleormanul • 13-11-2023, 14:00:10 • 67 vizualizari
 

Miercuri, 15 noiembrie 2023, ora 11.00, Muzeul Județean Teleorman organizează conferința “Omul și animalele în preistorie pe Valea Teleormanului” susținută de către dr. hab. Adrian Bălășescu, coordonatorul Departamentului de Bioarheologie din cadrul Institutului de Arheologie “Vasile Pârvan” al Academiei Române.

În cadrul evenimentului va fi prezentat aportul arheozoologiei la studiul paleofaunei, paleomediului al comportamentului oamenilor faţă de animale, atât domestice, cât şi sălbatice, creionându-se anumite tipare în ceea ce priveşte paleoeconomia animalieră în preistorie.

Cercetările efectuate în ultimii 30 de ani în situri de pe valea Teleormanului, cu precădere la Vităneşti şi Măgura, au furnizat importante loturi de resturi osoase ce au fost studiate din punct de vedere al identificării taxonilor, al vârstelor de sacrificare sau vânare, al originii celor domestice, al dietei acestora şi a modului în care erau exploatate. Toate aceste aspecte, dar şi altele ce ţin de arheozoologie şi de răspunsurile pe care le poate oferi vor fi aduse în atenţia publicului participant de către Adrian Bălăşescu, cercetător care a participat activ la numeroase campanii arheologice de pe valea Teleormanului şi ale cărui studii au fost materializate prin lucrări cu caracter monografic şi numeroase articole de specialitate.

Conferinţa va avea loc în sala “Auditorium” a Muzeului Judeţean Teleorman, intrarea fiind liberă.

Related

 
 
Continuare pe Ziarul Teleormanul » Articole Ziarul Teleormanul »
 
Animalele Preistorie Teleormanului Conferință Muzeul Județean