× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Pompierii militari la datorie, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență – accidente rutiere, incendii, cazuri SMURD

Ziarul Mara • 14-11-2023, 10:00:22 • 103 vizualizari
 

La sfârșitul săptămânii trecute, pompierii militari teleormăneni au fost prezenți la datorie pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor, precum și pentru gestionarea optimă a celor 30 de situații de urgență produse la nivel județean. Cele mai multe misiuni au fost ale echipajelor SMURD, care au răspuns prompt la 19 solicitări pentru acordarea de prim ajutor calificat, urmate de intervențiile echipajelor de stingere, care au acționat pentru localizarea și lichidarea a trei incendii, dintre care unul izbucnit la o locuință în localitatea Beuca, unul la o anexă gospodărească în comuna Crângeni și unul la mai multe mase plastice și cauciucuri uzate în localitatea Smârdioasa, Alte misiuni ale salvatorilor fiind la trei accidente rutiere, produse pe raza localităților Putineiu, Mihăești (jud. Olt) și Nanov, degajarea a trei copaci căzuți pe carosabil, pe DJ 506, pe raza loc. Gălăteni și pe DC 18, între Drăgănești Vlașca și Comoara, o misiune în sprijinul echipajelor medicale ale SAJ Teleorman pentru

preluarea unei persoane cu probleme de sănătate și o intervenție pentru salvarea unui animal.

Dintre cele mai dificile evenimente gestionate de pompieri, a fost accidentul rutier produs în dimineața zilei de 12 noiembrie a.c în jurul orei 04.00, pe raza localității Putineiu, unde un autoturism a intrat într-un copac de pe marginea carosabilului, rezultând două victime încarcerate.

O altă intervenție dificilă a pompierilor teleormăneni a fost în localitatea Beuca, în aceeași dimineață, în jurul orelor 5,00, la un incendiu care s-a manifestat la două case de locuit. Focul se manifesta generalizat, cu flacără deschisă, la un imobil și la acoperișul celei de a doua locuințe, vântul puternic favorizând dezvoltarea rapidă a incendiului și extinderea la construcțiile aflate în imediata apropiere.

Proprietarul unei locuințe, un bărbat de cca. 58 de ani, cu atac de panică, a primit primul ajutor calificat și a fost transportat la spital de echipajul SMURD pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit că evenimentul s-a produs de la un scurtcircuit electric.

O altă intervenție a pompierilor cu o autospecială de stingere, una de descarcerare și două echipaje ale SAJ Teleorman, a fost în data de 13 noiembrie pe DJ 504 ,între Alexandria și Lăceni, unde un autoturism cu platformă încărcată cu grâu s-a răsturnat .Cele două persoane implicate in acest eveniment rutier nu au avut nevoie de îngrijiri medicale .

Pentru prevenirea unor evenimente asemănătoare, pompierii vă recomandă:

– efectuați verificarea periodică a instalației electrice;

– nu folosiți instalații electrice improvizate;

– la suplimentarea receptoarelor asigurați-vă că instalația existentă poate prelua consumul adițional;

– verificați periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice și înlocuiți-le atunci când sunt uzate;

– nu folosiți prize sau întrerupătoare slăbite;

– nu suprasolicitați o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent;

– instalați și utilizați aparatura electrocasnică respectând indicațiile producătorului.

Mircea OLTEANU

/

 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Pompierii Militari Datorie Pentru Gestionarea Operativă Situațiilor Urgenț