× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

(VIDEO) ÎNTÂLNIRE DE IMPORTANȚĂ MAJORĂ PENTRU ROMÂNIA, LA ALEXANDRIA

Antena 3 Alexandria • 08-12-2023, 14:01:04 • 77 vizualizari
 

Municipiul Alexandria a fost gazda delegației Organizației pentru Cooperarea și Dezvoltarea Economică (OCDE), care a desfășurat o misiune de evaluare a României în ceea ce privește aderarea la acest organism internațional. Practic, Consiliul Județean Teleorman reprezentat de președintele Adrian Gâdea și primăria municipiului reședință de județ prin vocea edilului Victor Drăgușin, au fost autoritățile alese să fie evaluate în domeniul dezvoltării regionale.

Din delegația Organizației pentru Cooperarea și Dezvoltarea Economică ce a venit la Alexandria au făcut parte membrii care niciodată nu mai fuseseră în România și nu cunoșteau nivelul de trai din țara noastră. Potrivit primarului din Alexandria, Victor Drăgușin, întâlnirea a fost un succes.

De ce este importantă aderarea României la această organizație? Pentru că în urma acestei realizări țara noastră și în speță județul Teleorman va fi printre prioritățile de investiții cu bani europeni, dar și de atragere a investitorilor în zona noastră. Prima oprire a delegației OCDE a fost la Consiliul Județean Teleorman.

Pe lângă întâlnirea cu reprezentanții celor două autorități publice locale, membrii OCDE au discutat de asemenea și cu trei Grupuri de Acțiune Locală, respectiv Urban Alexandria, De la Sâi la Călmățui și Câmpia Burnazului.

De aproape 20 de ani încearcă România să adereze la Organizația pentru Cooperarea și Dezvoltarea Economică, iar ultima solicitare depusă în acest sens a fost făcută în 2016 de către primul ministru român. Răspunsul afirmativ a venit la finalul anului trecut, atunci când membrii organizației din care fac parte 35 de state, au trimis fișa de evaluare a României.

 

Articolul (VIDEO) ÎNTÂLNIRE DE IMPORTANȚĂ MAJORĂ PENTRU ROMÂNIA, LA ALEXANDRIA apare prima dată în Antena 3 Alexandria.

 
 
Continuare pe Antena 3 Alexandria » Articole Antena 3 Alexandria »
 
ÎNTÂLNIRE IMPORTANȚĂ MAJORĂ PENTRU ROMÂNIA ALEXANDRIA