× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Funcționarii din cadrul Casei Județene de Pensii Teleorman continuă acțiunile de protest

Ziarul Teleormanul • 09-11-2023, 20:00:11 • 81 vizualizari
 

Funcționarii publici din cadrul Casei Județene de Pensii Teleorman au hotărât,  începând de miercuri, 8 noiembrie, reluarea unei forme de protest spontan alături de colegii celorlalte case de pensii din țară, față de parcursul legislativ al proiectului de lege privind completarea art. 141 din Legea nr. 263/2010 în sensul în care “personalul caselor teritoriale de pensii să beneficieze, prin asimilare, de aceleași drepturi salariale ca și personalul din cadrul Casei Naționale de Pensii Publice, stabilite potrivit legislației privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice”, proiect care a primit vot negativ în Senatul României în data de 16.10.2023, transmit reprezentanții instituției județene.

Aceștia consideră că, prin votul de respingere, se încalcă principiile care guvernează Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. La baza acestei legi stau principiul nediscriminării, principiul egalității și principiul importanței sociale a muncii. Toate acestea au fost încălcate.

Există un sentiment de profundă nemulțumire, generat de salariul nemotivant, creșterea volumului de muncă, imposibilitatea recompensării muncii peste durata programului normal de lucru. Discrepanțele majore dintre salariile funcționarilor publici cu aceeași încadrare și care prestează aceeași muncă sunt nejustificate, cu atât mai mult cu cât pentru salariații altor instituții din alte ministere s-au găsit soluții, având salarii net superioare. Acțiunile de protest vor continua.

Related

 
 
Continuare pe Ziarul Teleormanul » Articole Ziarul Teleormanul »
 
Funcționarii Cadrul Județene Pensii Teleorman Continuă Acțiunile Protest