× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

ACȚIUNI PREVENTIVE DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTI LA SFÂRȘIT DE SĂPTĂMÂNĂ

IPJ Teleorman • 29-08-2022, 14:00:35 • 366 vizualizari
 

28 August 2022Sursa: IPJTR

La data de 27 august a.c., polițiștii au desfășurat mai multe acțiuni, în scop preventiv, pe raza  județului Teleorman , în vederea combaterii cauzelor generatoare de accidente  rutiere.

Activitățile au avut ca scop depistarea persoanelor care conduc sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive, în vederea diminuării numărului   de accidente rutiere.

În urma activităților preventive desfășurate, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat   68  de  sancțiuni contravenționale în valoare de peste   26 005   lei, au reținut 3  permise de conducere  în vederea  suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice și au retras  1 certificat de înmatriculare. 

În cadrul acțiunilor au fost legitimate 171 persoane, 104 autovehicule controlate și efectuate19 testări cu aparatul etilotest.

Totodată a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de "conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere".

Exemplificăm:

La data de 27 august, a.c., orele19:45, polițiștii din cadrul poliției municipiului Turnu Măgurele au depistat un tânăr în vârstă de 26 de ani, din comuna Lița, județul Teleorman în timp ce conducea un autoturism pe raza localității, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de "conducere a unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere", urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

Pentru deplasarea în condiții de siguranță, polițiștii vă recomandă:

- nu conduceți sub influența băuturilor alcoolice ori a  substanțelor psihoactive! -adaptați permanent viteza de deplasare la condițiile de drum și de trafic!

- nu vă angajați în efectuarea de depășiri riscante sau neregulamentare! -respectați normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau vehicule!

-folosiți centura de siguranță!

- nu conduceți dacă vă simțiți obosit!

 
 
Continuare pe IPJ Teleorman » Articole IPJ Teleorman »
 
ACȚIUNI PREVENTIVE DESFĂȘURATE POLIȚIȘTI SFÂRȘIT SĂPTĂMÂNĂ