× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 
alege dreapta unita

Consultare privind înființarea unei filiale a Universității Politehnica la Alexandria

Impact News 24 • 25-04-2024, 10:00:54 • 65 vizualizari
 

Sala de ședințe a Palatului Administrativ din Alexandria a găzduit, miercuri, consultarea organizată în vederea înfiinţării unei sucursale a Universităţii Naţionale de Ştiinţe şi Tehnologie Politehnica Bucureşti în reședința de județ.

La întâlnire au luat parte, alături de președintele Consiliului Județean Adrian Gâdea și primarii municipiilor și orașelor din județ, Liviu Gabriel Muşat, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia, precum și Mihnea Costoiu, rectorul Universităţii Naţionale de Ştiinţe şi Tehnologie Politehnica Bucureşti, dar şi reprezentanți ai mediului de afaceri.

În cadrul întâlnirii, directorul general al ADR Sud-Muntenia a prezentat oportunităţile financiare disponibile prin Programul Regional Sud-Muntenia 2021-2027, care ar putea susţine o astfel de iniţiativă, fiind prezentate astfel mai multe informaţii despre fondurile europene disponibile pentru: valorificarea avantajelor digitalizării, în beneficiul cetățenilor, al organizațiilor de cercetare și al autorităților publice, prin investiții în dezvoltarea infrastructurii, serviciilor și echipamentelor IT relevante și necesare; dezvoltarea și sporirea capacităților de cercetare și inovare și adoptarea tehnologiilor avansate.

”Astăzi s-a organizat o întâlnire deosebit de importantă pentru mediul cultural și educațional al Teleormanului. Evenimentul a reunit reprezentanți ai autorităților locale, ai mediului academic și ai societății civile pentru a discuta oportunitatea de a înființa o filială a Universității Politehnica în această regiune.

Aceasta ar putea deschide noi perspective pentru educație, cercetare și dezvoltare, oferind tinerilor din zonă mai multe opțiuni pentru studii superioare și dezvoltare profesională fără a fi nevoiți să plece în alte orașe. Participanții și-au exprimat entuziasmul față de această inițiativă și și-au arătat disponibilitatea de a colabora pentru a transforma acest proiect în realitate”, a transmis Adrian Gâdea, președintele Consiliului Județean Teleorman.

 
 
Continuare pe Impact News 24 » Articole Impact News 24 »
 
Consultare Privind înființarea Filiale Universității Politehnica Alexandria