× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

(Comunicat de presă) PNDL – motorul dezvoltării comunităților locale

Antena 3 Alexandria • 29-01-2024, 20:01:02 • 72 vizualizari
 

“PNDL a fost inițiat și implementat de guvernul social democrat și reprezintă sursa principală de finanţare pentru infrastructura locală şi are la bază principiul conform căruia în fiecare localitate din țară trebuie să fie asigurat un set minim de servicii publice în domeniile: sănătate, educație, apă – canalizare, energie termică și electrică, inclusiv iluminat public, transport / drumuri, salubrizare, cultură, culte, locuire și sport.
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a virat în data de 16 ianuarie 2024, suma de 650.089.061,85 de lei, în vederea decontării facturilor pentru 608 obiective de investiţii realizate prin etapele I şi II ale Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).
Cea de-a doua etapă a programului finanțează 7.150 obiective de investiții (din toate domeniile eligibile). Pentru aceste investiții sunt alocate fonduri în valoare de peste 31 de miliarde de lei credite de angajament, fiind decontate în perioada 2017-2022 aproape 25 miliarde lei.
Astfel, pentru etapa I, a fost plătită suma de 135.737.906,95 de lei pentru 104 obiective aflate în execuţie, iar pentru etapa a II-a a programului, au fost decontate 514.351.154,90 de lei pentru 504 proiect.
Potrivit MDLPA, În cadrul celor două etape ale PNDL, listele obiectivelor de investiţii şi sumele alocate acestora sunt publice şi pot fi consultate accesând pagina de internet a ministerului, secţiunea Programe de Finanţare/Programe naţionale finanţate din bugetul de stat/Programul Naţional de Dezvoltare Locală PNDL, rubrica Obiectivele de investiţii, iar transferurile lunare sunt publicate în secţiunea Plăţi.
PNDL rămâne motorul dezvoltării comunităților locale, un sprijin real pentru autoritățile administrației publice locale în misiunea lor de a îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor.”

Deputat P.S.D. Teleorman
Prof. Florin Piper-Savu

Articolul (Comunicat de presă) PNDL – motorul dezvoltării comunităților locale apare prima dată în Antena 3 Alexandria.

 
 
Continuare pe Antena 3 Alexandria » Articole Antena 3 Alexandria »
 
Comunicat Presă Motorul Dezvoltării Comunităților Locale