× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Concursul național de comunicări științifice- Geografie

Ziarul Mara • 19-07-2023, 10:00:23 • 37 vizualizari
 

Premiul al II-lea pentru Groșereanu Ana-Maria

Eleva Groșereanu Ana-Maria din clasa a XI-a A a reprezentat cu cinste Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu” Roșiorii de Vede la Concursul național de comunicări științifice- Geografie.

La acest concurs, care s-a desfășurat în orașul Măgurele, din județul Ilfov, au participat peste 100 de liceeni din toată țara, însoțiți de profesori.

Eleva Groșereanu Ana-Maria a concurat la secțiunea Geografie umană cu lucrarea „Activitățile agricole specifice profilului economic al comunei Peretu. Studiu de caz” și a obținut Premiul II cu 92,20 puncte, profesorul coordonator fiind Badea Teodora Isabela.

Sesiunea de referate şi comunicări ştiinţifice ale elevilor din învăţământul liceal, la disciplina geografie, are ca obiective dezvoltare capacităţii de comunicare şi dialog şi dezvoltarea spiritului de competiţie şi fair-play.

Formă de manifestare a creativităţii elevilor, această activitate se manifestă prin realizarea de referate sau comunicări elaborate pe o temă propusă de participanţi, la una dintre cele trei secţiuni: a) Geografie Fizică b) Geografie Umană c) Geografia Mediului.

Realizarea acestor proiecte, care îmbracă forma unor comunicări ştiinţifice (cu aparat critic şi bibliografie) este coordonată de profesorul de specialitate (geografie).

Tema acestor comunicări este aleasă de elev, prin consultarea cu profesorul coordonator, de regulă din orizontul local sau apropiat.

Lucrările pot fi însoţite de imagini (video, diapozitive etc.), planşe, fond audio şi orice alt suport care poate contribui la o mai bună susţinere orală și nu trebuie să depăşească 20 pagini, font Times New Roman 12, scris la un rând. Sesiunea de referate și comunicări ştiinţifice se desfăşoară în două etape: etapa judeţeană/municipiul Bucureşti și etapa naţională.

La nivel naţional comisia de evaluare are trei subcomisii, câte una pentru fiecare secţiune (geografie fizică, geografie umană şi geografia mediului).

Cornelia RĂDULESCU

 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Concursul Național Comunicări științifice- Geografie