× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

(FOTO) O altă tragedie s-a întâmplat în prag de sărbători, în satul Copăceanca din Teleorman

Exploziv News 24 • 06-12-2023, 20:00:50 • 130 vizualizari
 

Femeia din satul Copăceanca, județul Teleorman a ajuns la un spital din capitală, cu arsuri de gradul II și III pe 20% din suprafața corpului. 

Pompierii au fost alertați de tragedie, astăzi, în jurul orei 11.00, iar la fața locului au fost trimise: o autospecială de stingere a incendiilor, o descarcerare și un echipaj SMURD.

”O bucătărie și un dormitor, pe o suprafață de cca. 20 mp, au fost distruse în totalitate de suflul exploziei, aceasta nefiind urmată de incendiu. Victima, o femeie de aproximativ 79 de ani, surprinsă sub dărâmături, a fost scoasă de vecini până la sosirea salvatorilor din cadrul Detașamentului Alexandria. Aceasta prezenta arsuri de gradul II și III, pe circa 20% din suprafața corpului, inclusiv pe căile aeriene”, a informat biroul de presă al ISU Teleorman.

În sprijin, autoritățile județene au chemat elicopterul SMURD, al cărui echipaj medical sosit la locul evenimentului a luat decizia intubării victimei și transportării la Spitalul Floreasca din municipiul București. Cauza probabilă a deflagrației se pare că a fost acumularea de gaze, în interiorul bucătăriei, de la o butelie defectă.

Pompierii atrag atenția încă odată cetățenilor să respecte următoarele reguli și măsuri menite să le protejeze viața și bunurile: folosiți doar butelii comercializate în unități specializate; este interzisă încercarea cu flacără a etanșeității buteliei, garniturilor sau a furtunului; nu aprindeți chibrituri, brichete, nu manevrați întrerupătoarele electrice, soneriile, telefoanele, nu fumați şi nu utilizați surse de foc înainte de a aerisi încăperea; deschideți uşile şi ferestrele pentru aerisirea încăperii timp de 30 minute; în cazul în care se simte mirosul caracteristic al gazului în încăpere, închideți imediat robinetul buteliei şi al aparatului de utilizare; asigurați ventilarea permanentă a încăperilor în care sunt instalate aparate cu flacără deschisă, alimentate cu gaze naturale; la aprinderea focului respectați principiul „gaz pe flacără” (întâi se aprinde flacăra, apoi se deschide robinetul de gaze naturale); verificați etanșeitatea conductelor de gaze doar cu emulsie de apă și săpun (este interzisă utilizarea flăcării pentru a face acest lucru).

 
 
Continuare pe Exploziv News 24 » Articole Exploziv News 24 »
 
Tragedie întâmplat Sărbători Copăceanca Teleorman