× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

BULETIN DE PRESĂ

IPJ Teleorman • 04-06-2024, 14:00:38 • 51 vizualizari
 

Astfel, polițiștii au intervenit la peste 290 de evenimente, dintre care nu mai puțin de 245 au fost sesizate pe numărul unic pentru urgență - 112, acționând pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale, a situațiilor de risc și a oricăror evenimente ce ar putea perturba siguranța publică.

În perioada de referință, la nivelul județului au fost înregistrate cinci accidente rutiere (Tătărăștii de Jos, Gratia, Smârdioasa, Lunca, Țigănești), șapte persoane fiind rănite și necesitând îngrijiri medicale. În cauze au fost întocmite dosare penale, cercetările fiind continuate pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-au produs evenimentele rutiere, sub coordonarea unităților de parchet. 

Polițiștii atrag atenția asupra necesității respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic, întrucât cauzele generatoare ale evenimentelor tragice produse pe drumurile județului nu sunt imputabile doar unei categorii. 

Totodată, la nivelul județului s-a acționat preventiv-reactiv, în filtre rutiere, în scopul descurajării și combaterii consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan, precum și pentru prevenirea infracțiunilor comise cu violență, depistarea, identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor urmărite în temeiul legii. 

În ceea ce privește sancțiunile contravenționale aplicate în perioada menționată, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 163 de sancțiuni, valoarea acestora depășind 69.900 de lei, fiind reținute 22 de permise de conducere și 21 de certificate de înmatriculare. 

Cu privire la faptele de violență în familie, polițiștii au intervenit la patru astfel de solicitări, fiind întocmite dosare penale (Vedea, Mârzănești, Tătărăștii de Jos, Videle). De asemenea, a fost întocmit dosar penal pentru încălcarea unui ordin de protecție provizoriu (Vedea).

Exemplificăm:

FĂRĂ ALCOOL LA VOLAN!

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman au întocmit dosar penal și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului, în cazul unui bărbat depistat în timp ce conducea un autoturism pe strada Dunării, din municipiul Alexandria, deși ar fi consumat băuturi alcoolice.

În ziua de 31 mai a.c., în jurul orei 18:00, în timp ce desfășurau activități curente de menținere a siguranței traficului rutier, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus de către un bărbat de 42 de ani, din comuna Plosca, pe strada Dunării, în municipiul Alexandria. 

Rezultatul testării cu aparatul etilometru a indicat o valoare de 1,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. 

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal întocmit, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alexandria.

 
 
Continuare pe IPJ Teleorman » Articole IPJ Teleorman »
 
BULETIN PRESĂ