× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Drept la replică Primăria Alexandria

Liber in Teleorman • 06-10-2023, 20:00:11 • 53 vizualizari
 

DREPT LA REPLICĂ
cu privire la articolul ” Mirarea autorităților: Oamenii vin la teatru „pe bani”, în Alexandria…”, publicat pe site-ul https://liberinteleorman.ro

Pentru liniștea sufletească a jurnalistului, dar în mod special pentru corecta informare a cetățenilor din municipiul Alexandria, vă atragem atenția, încă o dată, asupra faptului că informațiile prezentate de dvs. nu sunt documentate, fiind a doua oară în decursul a cinci zile de la articolul anterior, când continuați și insistați să prezentați cititorilor dvs. afirmații eronate.

Prin urmare, solicităm să publicați precizările de mai jos, în aceeași formă ca și articolul prezentat în spațiul public:

  • încă din anul 2020, când a fost inaugurat, Centrul Multifuncțional pentru Tineri ”Marin Preda” a găzduit o serie de spectacole de teatru, ”DE CALITATE”, atât pentru adulți, cât și pentru copii, deși dvs. afirmați că nu ar exista astfel de spectacole de teatru: ”ceea ce ar trebui să fie oarecum normal pentru orice comunitate – un teatru cu spectacole de calitate – a fost considerat mult timp un vis îndepărtat”, deși tot dvs. afirmați ”când are loc un eveniment remarcabil în oraș, o piesă de teatru, reprezentanții Centrului Multifuncțional pentru Tineri se arată uimiți că oamenii au cumpărat bilete”, prin urmare, cine să vă înțeleagă? Singuri vă contraziceți în declarațiile publicate!
    Precizăm faptul că au fost susținute, prin sălile puse la dispoziție solicitanților, spectacole de teatru și magie, muzică, dansuri, festivaluri, inclusiv Ideo Ideis (pe care dvs. l-ați promovat), proiecții, activități educative: ateliere de dans, olărit, evenimente școli și serbări, evenimente dedicate culturii: concursuri de cultură generală, susținere eveniment ”Ziua Culturii Naționale”, lansări de cărți, dar și expoziții de costume populare, dansuri populare, expoziții icoane, muzeu, simpozioane, am susținut și promovat producătorii locali la evenimente importante care au fost găzduite de centrul multifuncțional, precum și multe alte activități dragi nouă, la care au participat mulți tineri din municipiu.
    În situația în care nu vă amintiți dvs., vă reamintim noi că Centrul Multifuncțional pentru Tineri din Alexandria și-a deschis porțile în data de 10.01.2022, cu lansarea unui târg de carte, piesa de teatru “Fierarii”, în cadrul evenimentului de inaugurare fiind incluse și o proiecție de film, precum și o expoziție de pictură și fotografie. Toate evenimentele găzduite în acea perioadă au fost dedicate „Zilei Culturii Naționale”.

Cât despre afirmația dvs. ”(…) Nu există un teatru, casa de cultură e în paragină, cinema-ul 3D a fost împachetat, iar la centrul multifuncțional pentru tineri se organizează mai mult întâlniri de partid sau concerte cu circuit închis.(…)”, precizăm faptul că există teatru, iar cetățenii prezenți în cadrul evenimentelor derulate până în prezent vă pot confirma cu certitudine. Cât despre Casa de Cultură putem afirma că și noi, la fel ca și dvs., așteptăm cu mare interes finalizarea acestui obiectiv! Obiectivul de investiții, după cum bine știți, este executat de către Compania Națională de Investiții. În momentul finalizării lucrărilor și predarea amplasamentului, vom readuce dotările cinema-ului 3D înapoi, în locația precizată mai sus.

Pentru a atrage cât mai mulți cetățeni care iubesc teatrul și nu numai, puteți să ne oferiți sprijinul dvs. în demersul nostru privind informarea cetățenilor, deoarece dețineți pârghiile necesare promovării evenimentelor organizate de instituție, pentru a înștiința, în mod corect și într-un număr cât mai mare cetățenii municipiului, ca iubitorii de teatru să nu mai fie ”nevoiți să meargă în București pentru a se bucura de spectacole de teatru de calitate, dar și pentru alte activități cultural-educative-distractive, fiindcă oportunitățile de relaxare devin tot mai inaccesibile în capitala Teleormanului”, așa cum vă face plăcere să afirmați.
Surprinderea noastră, dragi jurnaliști, a fost aceea că, deși spectacolul de teatru găzduit de centrul multifuncțional a fost cu intrare, ”pe bani”, în sală au fost prezenți mulți iubitori ai acestei forme de artă! Prin urmare, alexăndrenii apreciază arta, iar acest fapt ne încântă și ne determină să organizăm cât mai multe spectacole în viitor!

Mai mult, precizăm ferm că Centrul Multifuncțional pentru Tineri NU este dedicat pensionarilor, aceștia își desfășoară activitatea în cadrul Clubului Pensionarilor, iar participarea acestora la anumite evenimente a fost sporadică.
Cât despre afirmația dvs. că se ”organizează mai mult întâlniri de partid”, vă aducem la cunoștință că au avut loc întâlniri de partid din cadrul: AUR, PSD, Forța Dreptei, iar participarea a fost ”contra – cost” pentru sala pusă la dispoziție partidelor politice, fără a fi afectată activitatea culturală.
Prin urmare, dragi cetățeni, informați-vă doar din surse oficiale!

Dragi jurnaliști, vă provocăm să susțineți și dvs. activitatea Centrului Multifuncțional pentru Tineri ”Marin Preda”, prin publicarea articolelor cu evenimentele care vor avea loc în Alexandria, nu în București sau alte locații! Puteți solicita programările efectuate, aferente lunilor în curs, de la Centrul Multifuncțional pentru Tineri ”Marin Preda”, noi vă susținem în demersul dvs. de a informa cetățenii, dar cum am mai spus-o și în trecut, spre deosebire de dvs., noi îi informăm în mod corect!

Da, aveți dreptate, pentru a emite un drept la replică trebuie să colaboreze și să prezinte documente mai multe compartimente/ servicii și/ sau direcții pentru a putea fi oferit un răspuns sau un drept la replică. Din această cauză, răspunsul instituției poate dura, de la câteva ore, la câteva zile, în funcție de volumul datelor și de numărul compartimentelor implicate, în vederea furnizării acestuia.
Atașăm agenda evenimentelor găzduite la Centrul Multifuncțional pentru Tineri ”Marin Preda”, pentru anul 2023.

PRIMAR – Victor Drăgușin

Nota noastră: Domnule primar, vrem și noi locația teatrului. (Teatru-instituție, nu piesă).
P.S.: Referitor la întâlnirile de partid de la centrul multifuncțional, nu ne-am referit la întâlniri de partid PSD, ci în general.

Citiți și: Mirarea autorităților: Oamenii vin la teatru „pe bani”, în Alexandria

 
 
Continuare pe Liber in Teleorman » Articole Liber in Teleorman »
 
Replică Primăria Alexandria