× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Ședință constructivă a Colegiului Prefectural Teleoman

Ziarul Mara • 02-09-2022, 10:00:19 • 103 vizualizari
 

Trei proiecte s-au aflat pe ordinea de zi a şedinţei Colegiului Prefectural. Pe lângă acestea, directorii deconcentratelor din judeţ, dar şi prefectul Haralambie Epure au mai ridicat şi alte probleme, la fel de importante.

Șefii serviciilor publice ai căror conducători sunt membri ai Colegiului Prefectural Teleorman au prezentat bilanțul de activitate pentru luna trecută. Evenimentul a avut loc în cadrul Colegiului Prefectural Teleorman.

Potrivit informării directorului Casei Județene de Pensii Teleorman, în luna iulie 2022 au fost plătite pensii și indemnizații pentru 93.325 pensionari, beneficiari de asigurări sociale, în sumă totală de 203.985.265 lei. Au fost depuse un număr de 356 cereri de pensionare cazuri noi și 216 cereri privind recalcularea drepturilor de pensie.

A înregistrat 40 cereri privind stabilirea unor drepturi de pensie comunitară sau confirmarea stagiului de cotizare realizat în România.

A efectuat un număr de 281 tranzacții reprezentând: drepturi noi, modificări de pensii și indemnizații, recalculări, modificări conturi, modificări de adrese, modificări de nume, schimbarea modalității de plată, corecții CNP, acordare taloane CFR, înființări și lichidări conturi, sistări și suspendări de la plată – dosare de pensii ca urmare a decesului ori alte cauze, transferări dosare pensii și/sau indemnizații, precum și rețineri de pensii.

A înregistrat un număr de 238 cereri de acordare a biletelor de tratament balnear, fiind eliberate un număr de 313 bilete tratament. A înregistrat 2 cereri privind acordarea de restituiri indemnizații pentru incapacitate de muncă.

A acordat 439 ajutoare de deces, în sumă de 2.618.381 lei.

De cealaltă parte, reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Teleorman au prezentat cifrele pe ultima lună analizat. Potrivit acestora, rata șomajului înregistrat în județul Teleorman la sfârșitul lunii iulie 2022 a fost de 5,67 la sută, mai mică cu 0,19 față de rata șomajului din luna precedentă și cu 0.63 mai mică față de aceeași perioadă a anului anterior.

Numărul total al șomerilor înregistrați a fost de 7914, din care: 800 au fost indemnizați și 7.114 neindemnizați.

Servicii de ocupare și formare profesională oferite de agenție încadrarea în muncă a șomerilor înainte de expirarea perioadei de indemnizare – s-au asigurat resursele financiare necesare acordării de alocații pentru 64 șomeri; au fost încadrate un număr de 480 persoane din categoria celor cu vârsta de peste 45 ani sau şomeri unici susţinători ai familiilor monoparentale; o persoană s-a adresat consilierului EURES; 396 persoane au beneficiat de servicii de mediere pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă.

În luna iulie 2022 au fost întocmite 92 procese verbale de control.

Claudiu DUMITRACHE

 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Ședință Constructivă Colegiului Prefectural Teleoman