× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Eveniment la Mănăstirea Pantocrator: Pentru prima dată în lume, și femeile se pot închina și ruga la darurile primite de Pruncul Sfânt la naștere

Liber in Teleorman • 21-12-2023, 10:00:17 • 193 vizualizari
 

Potrivit unui comunicat de presă remis redacției noastre, pentru prima dată în lume, și femeile se pot închina și ruga la darurile primite de Pruncul Sfânt la naștere. Până de curând păstrate la mănăstirea athonită Sfântul Pavel (Muntele Athos), starețul de la Mănăstirea Pantocrator din localitatea Drăgănești-Vlașca a reușit imposibilul – să aducă darurile sfinte în țara noastră pentru ca inclusiv femeile să se poată ruga la ele.

Cum pe Muntele Athos doar bărbații puteau merge, anul acesta, în perioada 22-28 decembrie 2023, la Mănăstirea Pantocrator din localitatea Drăgănești-Vlașca, situată în județul Teleorman orice credincios poate vedea, atinge și ruga la cadourile oferite de magii orientali lui Iisus la nașterea Sa, în ieslea din Betleem.

Venind să se prosterneze în fața nou-născutului Rege Hristos în peștera din Betleem, cei trei magi au venit cu ofrande prețioase: aur, smirnă și tămâie. Aceste daruri sacre sunt păstrate la mănăstirea athonită Sfântul Pavel (Muntele Athos)”, se menționează într-un anunț al Episcopiei Alexandriei și Teleormanului. Aceasta va fi prima dată când aceste relicve sacre vor fi aduse în România.

Care sunt cele trei daruri?

Cele trei daruri oferite Pruncului Sfânt, Iisus Hristos, la nașterea Sa, sunt aurul, tămâia și smirna, fiecare având o semnificație profundă în tradiția creștină.

Aurul simbolizează regalitatea lui Iisus. În vremurile biblice, aurul era un cadou rezervat pentru regi, reflectând astfel credința că Iisus este ”Regele regilor”. Această ofrandă reprezintă recunoașterea divinității și suveranității Sale peste lume.

Tămâia este asociată cu divinitatea. În Antichitate, tămâia era folosită în actele de adorație și în ritualurile religioase, și era considerată o ofrandă către zei. Prin oferirea tămâiei, magii recunosc și venerează natura divină a lui Iisus, simbolizând rolul Său ca fiu al lui Dumnezeu și Mesia.

Smirna este un rășină aromată folosită în parfumuri și unguente, dar și în procesele de îmbălsămare, semnificând suferința și moartea. Acest dar prevestește suferințele și moartea pe cruce a lui Iisus, reflectând natura umană și sacrificiul Său pentru umanitate.

Aceste daruri, oferite de cei trei magi veniți din Răsărit, nu sunt doar bogate material, ci sunt pline de simbolism și profunzime spirituală, reflectând diferite aspecte ale identității și misiunii lui Iisus Hristos. Ele sunt, astfel, o parte integrantă a povestirii nașterii lui Iisus, subliniind atât natura Sa umană, cât și pe cea divină.

Conform obiceiurilor creștine, Fecioara Maria a conservat aceste cadouri și, când a trecut în neființă, le-a transmis Bisericii din Ierusalim, împreună cu alte obiecte sacre ce făceau parte din patrimoniul lui Iisus Hristos.

Vizualizări: 1
 
 
Continuare pe Liber in Teleorman » Articole Liber in Teleorman »
 
Eveniment Mănăstirea Pantocrator Pentru Femeile închina Darurile