× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Final de săptămână solicitant pentru pompieri. 24 de ore din 24, în ajutorul cetățenilor

Ziarul Mara • 11-11-2023, 10:00:21 • 84 vizualizari
 

În decursul acestui sfârșit de săptămână, subunitățile operative ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” au gestionat un număr de 45 de situații de urgență.

Din totalul intervențiilor, 40 solicitări au fost pentru acordarea de prim ajutor calificat de către echipajele SMURD ,transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, un eveniment rutier produs pe raza localității Dobrotești, rezultat cu o victimă rănită ușor și o misiune în sprijinul echipajului SAJ Teleorman pentru preluarea unei persoane cu probleme de sănătate.

În noaptea de 10 noiembrie, în jurul orei 02.56, proprietarul unei locuințe din localitatea Siliștea Gumești a solicitat ajutorul pompierilor militari, deoarece anexa în care se afla centrala termică a locuinței a luat foc, existând riscul ca flăcările să se extindă și la casa de locuit.

Două echipaje din cadrul Punctului de lucru al pompierilor Dobrotești, s-au deplasat la locul indicat de apelant, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă de capacitate mare și o ambulanță SMURD. Salvatorii au reușit să localizeze și să lichideze incendiul în limitele găsite, respectiv la nivelul anexei unde se afla centrala termică, după aproape o oră și jumătate. Pagubele materiale, reprezentând acoperișul construcției pe circa 50 mp și aproape 500 kg de lemne de foc, au fost estimate la suma de 2000 de lei, iar valoarea bunurilor salvate la peste 80000 de lei. Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit că evenimentul s-a produs de la un scurtcircuit electric.

În aceeași zi, în jurul orei 06.50, pompierii militari turneni au salvat bunuri de peste 10000 de lei, stingând un incendiu izbucnit la o anexă gospodărească din municipiul Turnu Măgurele, cu posibilitate de extindere la mai multe construcții și la un depozit de furaje. A fost distrusă o anexă pe aproximativ 50 mp, valoarea acesteia fiind estimată la suma de 1000 de lei. Cauza probabilă a acestui incendiu a fost un coș de fum neizolat corespunzător față de materialele combustibile.

În ultimele două zile, inspectorii de prevenire din cadrul unității noastre au efectuat 15 controale de specialitate în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor la operatorii economici și instituțiile publice din localitățile Lunca, Saelele și Videle. Pe timpul acestor verificări, colegii noștri au constatat o serie de nereguli, motiv pentru care au aplicat 73 de sancțiuni contravenționale în cuantum de 13000 de lei.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Mircea OLTEANU

 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Săptămână Solicitant Pentru Pompieri Ajutorul Cetățenilor