× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

POLIŢIŞTII TELEORMĂNENI SUNT LA DATORIE PENTRU CA SĂRBĂTORILE PASCALE SĂ FIE CELEBRATE ÎN SIGURANȚĂ

IPJ Teleorman • 27-05-2024, 14:00:38 • 72 vizualizari
 

30 Aprilie 2024Sursa: IPJ TR

Dintre aceștia, aproximativ 150 de polițiști sunt de la structurile de ordine publică, peste 30 sunt polițiști de la rutieră, restul fiind de la celelalte structuri: investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, luptători de la acțiuni speciale, transporturi.

Poliţiştii vor acţiona în sistem integrat, împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea și combaterea oricărui tip de faptă antisocială, în special în zona lăcașurilor de cult, în județul nostru existând peste 390.

De asemenea, polițiștii rutieri vor fi prezenți pe principalele artere rutiere din județul Teleorman, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, fluidizarea traficului  și prevenirea producerii unor evenimente de circulație. Aceștia vor folosi aparate radar, aparate etilotest și DrugTest, în vederea depistării șoferilor care încalcă normele privind circulația pe drumurile publice.

Pentru a ne bucura în linişte de perioada care urmează și zile lipsite de evenimente negative, poliţiştii vă aduc în atenție măsuri pe care le puteți lua pentru creșterea siguranței dvs. și a bunurilor pe care le dețineți:

Manifestaţi grijă pentru banii şi bunurile proprii (geantă, portmoneu, telefon mobil) atunci când vă aflaţi în spaţii aglomerate (la cumpărături, în piaţă, bazar, lăcaşe de cult), pentru a nu deveni ţinta hoţilor de buzunare!

Nu purtaţi portmoneul în buzunarele exterioare ale vestimentaţiei, în sacoşă sau la vedere, ci în poşete, borsete sau în buzunarele interioare ale vestimentaţiei!

În aglomeraţie, controlaţi-vă geanta sau portmoneul şi priviţi cu atenţie persoanele din jurul dumneavoastră!

Dacă vă deplasaţi după lăsarea întunericului, evitaţi zonele izolate sau neiluminate şi purtarea ostentativă a bijuteriilor, pentru a nu deveni victimele tâlhăriilor!

Dacă părăsiţi locuinţele în această perioadă, asiguraţi-vă că aţi încuiat bine uşile şi ferestrele, iar dacă locuiţi la curte, manifestaţi atenţie şi la anexele gospodăreşti şi locurile unde adăpostiţi păsările şi animalele!

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să nu conducă sub influenţa băuturilor alcoolice, să reducă viteza de deplasare în zonele cu circulaţie intensă, să circule cu prudenţă sporită  în momentul când trec pe lângă grupuri de pietoni, să nu oprească autovehiculele în apropierea lăcaşelor de cult şi să respecte semnalele poliţiştilor rutieri.

Pietonilor le recomandăm să circule pe trotuare, să traverseze strada numai prin locurile special amenajate trecerii pietonilor, după o temeinică asigurare, la culoarea verde a semaforului electric şi să nu staţioneze pe partea carosabilă.

În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist, ori sunaţi la 112 - Apelul Unic de Urgenţă!

Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman urează tuturor credincioșilor sărbători binecuvântate! Bucuria și lumina Învierii să ne însenineze sufletele!

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

 
 
Continuare pe IPJ Teleorman » Articole IPJ Teleorman »
 
POLIŢIŞTII TELEORMĂNENI DATORIE PENTRU SĂRBĂTORILE PASCALE CELEBRATE SIGURANȚĂ