× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Cadastrul cu fonduri europene continuă până în anul 2027

Ziarul Mara • 15-11-2023, 10:00:24 • 127 vizualizari
 

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) continuă cadastrarea cu fonduri europene până în anul 2027, potrivit unui comunicat de presă al instituției.

Potrivit noilor reglementări, Proiectul major „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”, gestionat de ANCPI, va fi etapizat.

„Etapizarea proiectului major contribuie la crearea condițiilor optime pentru realizarea strategiilor și programelor de dezvoltare regională și națională precum și la facilitarea implementării proiectelor naționale de investiții în infrastructură, care impun existența prealabilă a cărților funciare, îndeplinind astfel pre-condițiile pentru accesarea finanțărilor din alte programe ale Uniunii Europene în domeniul dezvoltării infrastructurii locale (dezvoltarea rețelelor de utilități publice și a rețelelor stradale, reabilitarea clădirilor de interes public etc.), dar și în domeniul mediului, social și cel al digitalizării serviciilor oferite cetățenilor.”, scrie în comunicat.

Proiectul va beneficia în continuare de fonduri europene, valoarea totală a proiectului fiind de 312.891.155 de euro, din care 265.957.482 reprezintă fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană și 46.933.673 – cofinanțare de la bugetul de stat.

Până în prezent, prin Proiectul major au fost cadastrate integral 83 de comune. În alte 474 de UAT-uri se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică, iar 92 sunt în procedură de licitație.

D.P.

 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Cadastrul Fonduri Europene Continuă Până