× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Teleormăneanul Cristian Mitrică a traversat înot Marea Galileii, în plin război

Liber in Teleorman • 17-10-2023, 10:00:13 • 135 vizualizari
 

În mijlocul tensiunilor continue dintre Israel și Palestina, în care frica și incertitudinea par a fi stăpânitoare, un român curajos a ales să-și arate solidaritatea și recunoștința față de poporul israelian printr-un act de curaj și rezistență impresionant. Cristian Mitrică, un erou al solidarității, originar din Turnu Măgurele, a devenit simbolul unei umanități care poate depăși obstacolele și granițele fizice, traversând Marea Galileii înot.

El a hotărât să traverseze înot Marea Galileii, deşi, cu şase zile înainte de a pleca din România, doi medici l-au diagnosticat cu bursită, entezită şi tendinită la ambii umeri şi i-au recomandat repaus şi fizioterapie timp de zece zile.

„În primul rând, motivul pentru care am decis să rămân și să trec Marea Galileii a fost să-mi arăt solidaritatea cu poporul israelian, să arăt că frica nu trebuie să ne schimbe viețile și că terorismul nu trebuie să iasă învingător. În dimineața atacurilor, l-am vizitat acasă pe Guy Cohen. Aceste evenimente ne vor marca pentru tot restul vieții. A doua zi am vorbit cu el și l-am convins că sunt gata să înot. El este organizatorul traversării.Nedormit de câteva zile, cu crampe musculare la piciorul stâng, încă recuperându-mă de la accidentarea ambilor umeri, am reușit să trec Marea Galileii și să bat recordul de participare al României cu aproape patru ore”, a spus înotătorul român.

Cristian Mitrică este economist de profesie şi a început înotul la aproape 37 de ani, după un accident la schi. El a fost pe barcă în anul 2012 cu primii doi români care, în costum de neopren, au traversat strâmtoarea Gibraltar.

Conflictul palestiniano-israelian din octombrie 2023

Amintim că un conflict armat este în curs de desfășurare între Israel și grupările militante palestiniene conduse de Hamas. Acest război a început la 7 octombrie 2023, cu o ofensivă surpriză coordonată asupra Israelului. Atacul a început cu un baraj de cel puțin 3.000 de rachete lansate din Fâșia Gaza, controlată de Hamas, împotriva Israelului.

 
 
Continuare pe Liber in Teleorman » Articole Liber in Teleorman »
 
Teleormăneanul Cristian Mitrică Traversat Galileii Război