× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

O nouă mobilitate în cadrul acreditării Erasmus+ a Colegiului Național “Alexandru Ioan Cuza”, Alexandria / Comunicat de presă

Ziarul Teleormanul • 17-10-2023, 10:00:11 • 75 vizualizari
 

Aflat în al treilea an de acreditare Erasmus+, Colegiul Național “Alexandru Ioan Cuza” din Alexandria desfășoară, în perioada 16-23 octombrie 2023, un nou proiect finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+, având numărul de referință european 2023-1-RO01-KA121-SCH-000115565. Este vorba despre o mobilitate de grup în Savona, Italia, găzduită de liceul Giuliano della Rovere, la care participă 16 elevi ai colegiului, trei cadre didactice însoțitoare și alte două cadre didactice aflate într-un program de Job  Shadowing.

Printre obiectivele proiectului se află dezvoltarea competențelor de utilizare a limbilor străine, îmbunătățirea abilităților digitale, compararea metodelor de predare folosite în școala  de proveniență și în școala gazdă, explorarea mediului, interculturalitatea, schimburile de experiențe, împărtășirea intereselor și a valorilor proprii.

În cadrul acestui proiect, elevii colegiului vor asista la activități de învățare alături de elevii italieni, având posibilitatea de a observa metodele și strategiile didactice utilizate, forma de organizare a lecțiilor, abilitățile, nivelul cooperării elevilor. De asemenea, aceștia vor descoperi istoria și tradițiile Italiei, dar și specificul cultural al Savonei, prin implicarea în proiecte, interviuri, dezbateri. Totodată, în cadrul activităților de educație digitală, elevii vor învăța să selecteze sursele de informare și să distingă știrile reale de cele false. Componenta interculturală a proiectului va consta în integrarea identității și culturii naționale a elevilor alexăndreni în dimensiunea europeană, prin schimbul de experiență realizat pe parcursul contactului direct cu cei italieni. Participanții la proiect vor fi implicați atât în activități de tipul „indoor”, cât și „outdoor”, având ocazia de a descoperi și explora mediul înconjurător prin jocuri, ateliere, dezbateri, interacțiuni cu mediul natural.

Echipa de implementare din cadrul Colegiului “Alexandru Ioan Cuza”, Alexandria

(Conținutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor, iar Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP) și Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care va fi folosit conținutul informației).

Related

 
 
Continuare pe Ziarul Teleormanul » Articole Ziarul Teleormanul »
 
Mobilitate Cadrul Acreditării Erasmus+ Colegiului Național Alexandru Alexandria