× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Mihaela Anghel, elevă a Liceului Teoretic „Alexandru Ghica” Alexandria, bronz la Olimpiada de Lingvistică Asia Pacific 2023

Ziarul Mara • 21-07-2023, 10:00:21 • 71 vizualizari
 

În acest an, România a participat, pentru a treia oară, în calitate de țară invitată, la Asia Pacific Linguistics Olympiad (APLO).

Cei mai buni 8 elevi ai fiecărei delegații au primit distincții din partea juriului internațional, iar România, alături de alte 4 țări a obținut numărul maxim de distincții posibile: una de aur (Vlad-Ștefan Oros), 3 de argint (Mihai-Alexandru Bratu, Matei Chirilă, Andrei Cristian Nedelea Bolboacă) și 4 de bronz (Valeriia Pishchymukha, Elena Păvăloaia, Elena-Tamara Ivanof, Mihaela Anghel).

Așadar, Mihaela Anghel, elevă a Liceului Teoretic „Alexandru Ghica” Alexandria, a obținut medalia de bronz la Olimpiada de Lingvistică Asia Pacific 2023.

Elevii participanți au avut de rezolvat 5 probleme în 5 ore. Organizarea probei și evaluarea lucrărilor au fost realizate de Valentina Cojocaru și Roxana Preda, cadre didactice ale Facultății de Litere a Universității din București și Paul Helmer, fost olimpic internațional, cadru didactic asociat la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

APLO- Asia-Pacific Linguistic Olympiad este olimpiada de lingvistică regională specifică zonei continentului asiatic, unde România a mai participat ca țară invitată și în trecut. Unele țări, printre care și România, participă la ea ca etapă de validare și de selecție a lotului final pentru etapa internațională.

Anul acesta, la APLO, România, Republica Moldova, Ucraina, Canada (anglofonă), Țările de jos, India, Columbia, Finlanda și Brazilia au fost invitate. Țări participante cu statut oficial au fost China, Coreea de Sud, Japonia, Nepal, Hong Kong, Taiwan, Malaezia și Tailanda.

Cei 8 elevi vor reprezenta România la a XX-a Olimpiadă Internațională de Lingvistică, care se va desfășura în perioada 24-28 iulie în Bulgaria.

Cornelia RĂDULESCU

 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Mihaela Anghel Elevă Liceului Teoretic Alexandru Alexandria Olimpiada Lingvistică