× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Aproape toată România a intrat sub avertizare de instabilitate atmosferică! Pompierii recomandă teleormănenilor să-și curețe șanțurile

Exploziv News 24 • 03-06-2024, 20:01:01 • 96 vizualizari
 

Astfel, în perioada 03 iunie, ora 12:00 – 04 iunie, ora 03:00, județul Teleorman se află sub avertizare de cod galben, cu instabilitate atmosferică, cu ploi abundente, descărcări electrice, grindină și vijelii.

Meteorologii mai anunță că în intervale scurte de timp se pot acumula cantitățile de apă care vor depăși pe alocuri 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp. În consecință, biroul de presă al ISU Teleorman vine cu o serie de recomandări pentru teleormăneni. În primul rând, pompierii sfătuiesc locuitorii să curețe șanțurile, canalele și rigolele pentru a-și proteja gospodăriile de cantitățile mari de apă care se pot strânge în urma căderilor de precipitații.
În timpul furtunilor, evitați să vă apropiați de copaci, stâlpi sau obiecte metalice care pot atrage fulgerele. Prioritatea este să vă protejați, să fiți în siguranță! Rămâneți conectați și urmăriți mesajele și avertismentele oficiale emise de autorități. Informați-vă constant despre evoluția condițiilor meteorologice și fiți pregătiți pentru schimbări rapide. Pentru evitarea producerii unor situații de urgență care vă pot afecta viața și bunurile, vă recomandăm ca pe timpul căderilor de grindină și vijeliilor să vă adăpostiți în locuințe sau alte spații care vă asigură protecția, iar pentru limitarea posibilelor pagube generate de vijelii, să parcați autoturismele în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate. În caz de urgență sau dacă observați riscuri imediate, sunați la numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

 
 
Continuare pe Exploziv News 24 » Articole Exploziv News 24 »
 
Aproape Toată România Intrat Avertizare Instabilitate Atmosferică Pompierii Recomandă Teleormănenilor