× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Modificări la programele „StudentInvest” și „FamilyStart”

Ziarul Mara • 30-12-2023, 10:00:22 • 56 vizualizari
 

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse anunță modificări asupra programelor „StudentInvest” și „FamilyStart”.

Într-un comunicat postat pe pagina Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse anunță deschiderea procesului de transparență decizională a proiectului de Ordin pentru modificarea și completarea Normelor de aplicare a programelor guvernamentale de creditare „StudentInvest” și „FamilyStart”, precum și a modelului Convenției de garantare aprobate prin Ordinul ministrului finanțelor și ministrului familiei, tineretului și egalității de șanse nr. 2.534/20.809/2022, cu modificările și completările ulterioare.

Programul StudentInvest este menit sa ajute tinerii ce au nevoie de finantare pentru plata educatiei, a publicatiilor, cartilor sau manualelor, pentru plata taxelor de participare la evenimente profesionale și educationale, plata chiriei, a cazarii, a transportului in cazul schimburilor din programul Erasmus, acoperirea cheltuielilor cu investigatiile medicale, etc. Acesta are ca obiect facilitarea accesului la finantare persoanele cu varsta cuprinsa intre 18 ani impliniti si 40 de ani neimpliniti și care sunt cuprinse in sistemul de invatamant superior autorizate sa functioneze provizoriu ori acreditate.

Programul „FamilyStart” are ca obiect facilitarea accesului la finantare pentru tinerii cu varsta cuprinsa intre 18 ani impliniti si pana la 45 de ani neimpliniti, care isi intemeiaza o familie și tinerii care formează o familie și care au, împreună, salarii nete lunare de până la maximum 7.500 de lei per familie.

Documentația poate fi consultată pe pagina de internet a Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și la sediul acestuia.

Propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de ordin supus procedurii de transparenţă decizională se pot depune în termen de 10 zile de la publicarea anunţului, ca mesaj în format electronic la adresa de e-mail: cabinet@mfamilie.gov.ro sau prin poștă pe adresa Piața Montreal nr.10, București, Sectorul 1, sau prin depunere la Registratura Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

Dana PĂUNE

 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Modificări Programele StudentInvest FamilyStart