× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Bolnavii de cancer stau în frig la Spitalul județean Alexandria și se tem pentru siguranța lor

Ziarul Contrapunct • 09-03-2021, 22:00:13 • 355 vizualizari
 

Despre ce se întâmplă cu adevărat în spitalele din Teleorman foarte puțini au curajul să vorbească, iar  cei mai multți încă se tem să spună cu ce probleme se confrunta din postura de angajați sau pacienți. Poate din acest motiv a trecut aproape neobservat și faptul că la Secția Oncologie a Spitalului județean Alexandria bolnavii de cancer stau mai mult în frig. Cum nu era de ajuns suferința cauzată de boala cu care se confruntă, pacienții internați în această secție a spitalului, nu au parte nici de confort termic.

Până ieri, la Secția Oncologie agentul termic se furniza doar între orele 6-10 și 18-24. Așa a decis administrația, că este suficient de cald pe timp de iarnă pentru bolnavii de cancer și însoțitorii celor  nedeplasabili. Pentru cei care s-au plâns de frigul din saloane, personalul medical a pus la dispoziție câte o sursă externă de încalzire, dar oamenii se tem să le folosească din cauza instalației electrice de care nu sunt siguri că ar face face unei suprasolicitări.

Întrebat dacă sunt probleme cu căldura la Secția Oncologie, președintele CJ Teleorman, Adrian Gâdea, în subordinea căruia se află Spitalul județean din Alexandria, spune că a auzit ceva săptămâna trecută și i-a cerut managerul spitalului să verifice temperatura din saloane unde erau 24 de grade, ceea ce este bine. Președintele Consiliului județean susține că a dispus să se verifice și instalatia electrică din această secție a spitalului pe care instituția îl administrează.

În urmă cu două zile, aceeași conducere care spunea că totul este bine la oncologie a revenit la sentimente mai bune față de bolnavii de cancer și a mărit cu trei ore programul de furnizare a căldurii, de la 4-11 și de la 18-24. Din păcate, aceasta nu este singura problemă cu care se confruntă pacienții și personalul medical, destul de dedicat, după cum afirmă bolnavii pe care îi îngrijesc, dar autoritățile se fac că nu văd.

T.C.

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Contrapunct » Articole Ziarul Contrapunct »
 
Bolnavii Cancer Spitalul Județean Alexandria Pentru Siguranța