× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

SuperSocial | Clasamentul ”vârstei”: Cea mai tânără echipă vs. cea mai vârstnică din Superliga României

Teleorman Sport • 20-10-2023, 14:00:03 • 42 vizualizari
 

CIES Football Observatory a analizat 851 de echipe din toată lumea și a realizat un clasament în ceea ce privește vârsta medie a jucătorilor utilizați în acest sezon.

În analiza celor de la CIES Football Observatory au fost incluse și echipele din Superliga României. Surpriza vine atunci când vorbim despre clubul care trimite în teren jucători cu cea mai mică medie de vârstă. Și nu! Nu este vorba despre Farul Constanța!

Cea mai tânără echipă din Superliga României

În mod surprinzător, formația pregătită de Gheorghe Hagi ocupă tocmai locul trei în ceea ce privește media de vârstă. Astfel, prima poziție în ceea ce privește ”clasamentul vârstei” este ocupată de FC Botoșani, moldovenii având o medie de 26,28 de ani. La distanță mică de trupa lui Dan Alexa sunt cei de la FCSB, care au înregistrat o medie de 26,29 de ani, apoi Farul Constanța – 26,36 de ani.

Campioni în sezonul precedent, ”marinarii” au folosit în primele etape din noua ediție cei mai mulți jucători Under-21 – un procent de 28.2%, în vreme ce FCSB au utilizat fotbaliști cu vârste cuprinse între 22 și 25 de ani – 45%.

Cea mai vârstnică echipă din Superliga României

A venit momentul să aflăm și care este numele celei mai ”experimentate” formații din Liga 1. Aceasta este Universitatea Cluj, care prezintă o medie de 29,37 de ani. Ardelenii sunt urmați de FC Voluntari, ilfovenii având o valoare foarte apropiată – 29,36 de ani. Cea din urmă echipă care prinde podiumul în acest clasament este UTA Arad – 26,56 de ani. 

Analiza CIES la nivel internațional

În total, specialiștii de la CIES Football Observatory au analizat 851 de echipe din 53 de campionate din toată lumea. Totodată, fotbaliștii au fost grupați în 4 categorii de vârstă.

În toată Europa, datele au arătat că echipa cu cea mai mică medie de vârstă este din Belarus și se numește FK Minsk – 20,97 de ani. Bielorușii trimit în teren în proporție de 83% jucători Under-21.

La polul opus în acest start de sezon sunt cei de la Independiente Petrolero din Bolivia – 32,12 ani. Aici evoluează în mare parte jucători de peste 26 de ani, într-un procent de 86%.

Când vorbim despre Top 5 campionate din Europa, francezii de la Toulouse sunt ”campioni” la media de vârstă (24,16 ani). Formația din Ligue 1 nu a folosit niciun fotbalist de peste 30 de ani în primele etape din această nouă stagiune. Pe podium se mai clasează Valencia (24,19 ani) și Burnley (24,57 de ani).

O altă echipă din Franța, Strasbourg, utilizează adesea cei mai mulți jucători U21 – procent de 36.1%. ”Tunarii” de la Arsenal au trimis în teren fotbaliști cu vârste cuprinse între 22 și 25 de ani.

În ceea ce privește echipele din cele mai importante 5 ligi europene care au înregistrat cea mai ridicată medie de vârstă în primele etape ale sezonului, spaniolii de la Rayo Vallecano ies în evidență, având singura medie de vârstă peste 30 de ani. Urmează nemții de la Bochum (29,78 de ani), care nu au inclus în lot niciun jucător sub vârsta de 21 de ani, și o altă echipă din Spania, Atletico Madrid (29,62 de ani).

West Ham și Real Sociedad au fost cele mai predispuse să alinieze jucători cu vârste cuprinse între 26 și 29 de ani (61,8% și, respectiv, 61,5%), în timp ce Cadiz s-a bazat în principal pe jucători cu vârste peste 30 de ani, aceștia reprezentând 63,8% din componența echipei.

sursa: www.flashscore.ro

 
 
Continuare pe Teleorman Sport » Articole Teleorman Sport »
 
SuperSocial Clasamentul Vârstei Tânără Echipă Vârstnică Superliga României