× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 
alege dreapta unita

Alte percheziții în Teleorman, într-un dosar de evaziune fiscală, înșelăciune, fals în declarații și uz de fals

Ziarul Teleormanul • 07-03-2024, 20:00:09 • 81 vizualizari
 

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, au pus în aplicare în această dimineață 100 de mandate de percheziție domiciliară, la sediile unor persoane juridice, din județele Olt (46), Dolj (33), Teleorman (16), Vâlcea (3), Gorj (1) și București (1), într-un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru evaziune fiscală, înșelăciune, fals în declarații și uz de fals.

Din cercetări a reieșit că, în cursul anului 2021, administratorul unei societăți comerciale din orașul Corabia, ar fi înregistrat în documentele de evidență contabilă ale societății, achiziții fictive de deșeuri de ambalaje (aproximativ 2.000 de tone), cu scopul obținerii unor sume de bani cu titlul de bonificații de la organizații care implementează răspunderea extinsă a producătorului (O.I.R.E.P.) pentru realizarea obiectivelor de valorificare a deșeurilor de ambalaje, fiind astfel cauzat un prejudiciu în dauna bugetului de stat, de aproximativ 3.600.000 de lei.

Perchezițiile au fost efectuate cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul I.P.J. Olt, polițiștilor inspectoratelor de poliție județene Teleorman, Dolj, Vâlcea, Gorj și D.G.P.M.B. – Poliția Sectorului 1.

De precizat că persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Related

 
 
Continuare pe Ziarul Teleormanul » Articole Ziarul Teleormanul »
 
Percheziții Teleorman într-un Evaziune Fiscală înșelăciune Declarații