× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Canicula revine! Județul Teleorman, sub Cod Galben de disconfort termic ridicat, până sâmbătă

Informatia de Teleorman • 24-08-2022, 14:00:41 • 14 vizualizari
 

Scăpăm de ploi, dar revine canicula. Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare- Cod Galben de disconfort termic ridicat, valabil pentru mai multe județe din țară printre care și Teleorman, pentru zilele de 24, 25, 26 și 27 august.

Potrivit mesajului, astăzi, 24 august, local în Moldova, Dobrogea și Muntenia, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Pe arii restrânse va fi caniculă, temperaturile maxime se vor situa între 32 și 36 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 19…21 de grade. Joi, vineri și sâmbătă (25, 26, 27 august) în vestul, sudul și estul teritoriului disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 32 și 36 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 18…21 de grade.

Un alt Cod Galben, de instabilitate atmosferică temporar accentuată și ploi însemnate cantitativ, este valabil până astăzi, ora 21.00. Meteorologii spun că vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată local în zonele montane, Transilvania, Maramureș, Crișana, Banat, Oltenia și vestul Munteniei. Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Informatia de Teleorman » Articole Informatia de Teleorman »
 
Canicula Revine Județul Teleorman Galben Disconfort Termic Ridicat Până Sâmbătă