× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Recomandările polițiștilor teleormăneni pentru sfârșit de an în siguranță

Ziarul Mara • 30-12-2023, 10:00:22 • 80 vizualizari
 

Pentru perioada 29 decembrie 2023 – 2 ianuarie 2024, polițiștii teleormăneni vă recomandă:

  • Să adoptați un comportament civilizat și să respectați indicațiile polițiștilor;
  • Să fiți atenți la bunurile personale, pentru a nu deveni victimele infracțiunilor de furt;
  • Să circulați cu viteză moderată, să fiți prudenți în trafic, să purtați centura de siguranță și să nu aveți alte preocupări la volan, atunci când vă aflați în trafic.
  • Nu consumați băuturi alcoolice înainte de a vă urca la volan. De asemenea, nu consumați substanțe psihoactive!
  • Nu răspundeți la provocări cu violență, încercați să evitați conflictele, iar dacă nu reușiți, sunați de urgenţă la numărul 112 – apel gratuit!
  • Apelați cu încredere la noi, suntem aici pentru siguranța dumneavoastră!

Pentru evitarea neplăcerilor, poliția rutieră face apel la toți participanții la trafic să-și planifice din timp deplasările, să se informeze cu privire la traseul ales, starea drumurilor şi prognoza meteo. Polițiștii monitorizează și asigură fluența traficului rutier, pentru ca cetățenii să ajungă cu bine în zonele unde au ales să petreacă noaptea dintre ani.

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 și P1 către persoane care nu au împlinit vârsta de 18 ani și comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 1 an sau cu amendă.

La nivelul județului, sunt preconizate a se desfășura 9 manifestări publice de amploare, pe raza a 9 localități, organizate în principal de către primării.

Printre obiectivele principale în activitatea polițiștilor rutieri, pentru prevenirea accidentelor rutiere, unde vor fi folosite aparatele alcooltest, drugtest și radar sunt prevenirea și combaterea nerespectării regimului legal de viteză, precum și depistarea persoanelor care conduc sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive.

Mircea OLTEANU

 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Recomandările Polițiștilor Teleormăneni Pentru Sfârșit Siguranță