× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Conferința finală a proiectului „Bujorei de la Troianu”

Ziarul Mara • 04-08-2023, 10:00:21 • 37 vizualizari
 

In perioada 14 aprilie-14 august 2023, Asociatia Pro Mediu Teleorman a implementat proiectul Bujorei de la Troianu, finantat de Fundatia pentru Parteneriat si MOL Romania prin Programul Spatii Verzi- Componenta Arii Naturale Protejate 2023.

Scopul initiativei fiind: Cresterea gradului de constientizare a comunitatilor Troianu si Peretu, adiacente Ariei Naturale Protejate „Padurea Troianu”, privind necesitatea de realizare a unei stari de conservare favorabila a acesteia, prin metode de educatie nonformala si de creativitate.

In urma implementarii activitatilor s-au urmarit urmatoarele obietive, propuse in cadrul proiectului:

1. Deprinderea de abilitati a unui grup de 50 voluntari din mediul rural, pentru dezvoltarea de instrumente de educatie ecologica si practica in aer liber, privind protejarea mediului , respectiv infiintarea unei poteci tematice/ interpretative in Aria Naturala Protejata Padurea Troianu.

2. Informarea unui grup de 50 voluntari din comunele Traianu si Peretu, privind biodiversitatea caracteristica in cele 5 Arii Naturale Protejate din judetul Teleorman, in vederea valorificarii acestora in scop educational, recreativitate activa si miscare in aer liber.

3. Constientizarea publicului din comunitatile adiacente (Troianu si Pereu), prin implicarea in procesul interactiv de invatare si experienta, privind protejarea rezervatiei naturale Padurea Troianu.

4. Constientizarea publicului larg din Teleorman privind potentialul natural al ariilor naturale protejate din judet, prin metode nonformale : clip publicitar, centru de vizitare, ghid, facebook, etc.

Zilele acestea a avut loc, la Agentia pentru Protejarea Mediului Teleorman, Conferinta finala, care a presupus o activitate de promovare si diseminare a proiectului, unde au participat: cadre didactice din unitatile scolare din judetul Teleorman, reprezentanti ONG-uri, autoritati locale. Activitatea a avut trei componente: prezentare proiect, vizitare expozitie si program artistic.

Atfel in prima parte coordonatorul proiectului Hagiescu Zamfira, a prezentat obiectivele si rezultatele proiectului. De asemenea doamna director al Agentiei pentru Protejarea Mediului Teleorman, a oferit publicului informatii despre importanta implementarii proiectelor privind educatia ecologica in judetul Teleorman.

Cea de a doua componenta a activitatii a constat in vizionarea lucrarilor in cadrul expozitiei organizata in incinta Centrului de vizitare pentru public, cu prilejul Zilei Mondiale mediului. Astfel publicul au putut admira fotografii realizate cu prilejul vizitelor in arii naturale din judet, de catre voluntarii din scolile gimnaziale Troianu si Peretu. Tot aici au fost expuse machete care simulau ariile protejate, desene si eseuri inspirate din aceste vizite. De asemenea s-a putut admira lucrari deosebite/ semne de carte cu aspecte privind protejarea mediului , realizate de catre tinerii cu Sindrom Down si care au fost parteneri in proiect.

Cea de a treia componenta a activitatii a constat intr-un program artistic inedit(dansuri), prezentat de copiii si tinerii cu Sindrom Down, coordonati de doamna Tanase Elena, presedinta Asociatiei Dai o sansa.

Mentionam aspectul foarte important in implementarea proiectului, si anume parteneriatul cu urmatoarele entitati din comunitate: Agentia pentru Protectia Mediului Teleorman, Agentia Nationala pentru Arii Naturale Protejate – Seviciul teritorial Teleorman, Grupul de Actiune Locala „Campia Burnazului”, Asociata Dai o sansa, Ocolul Silvic Rosiori de Vede, Primaria Troianu, Scoala Gimnaziala „Ion Preotu” Troianu, Scoala Gimnaziala „Grigore Dimitrie Ghica” Peretu, Scoala Gimnaziala Mihai Eminescu Alexandria, Asociatia de economie sociala a tinerilor 2013, Ziarul MARA.

Acest material exprimă exclusiv opinia autorilor. Fundația pentru Parteneriat și MOL România nu pot fi făcuți în nici un fel răspunzători de felul în care se folosesc informațiile cuprinse în acest material.

B.P.

/

 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Conferința Finală Proiectului Bujorei Troianu