× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Teleormănean arestat preventiv pentru trafic de droguri de mare risc

Impact News 24 • 01-03-2024, 20:00:44 • 140 vizualizari
 

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Teleorman, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Teleorman, au executat o acțiune operativă, în două localități din județul Teleorman și municipiul București, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de trafic, respectiv deținere, fără drept, de droguri în vederea consumului propriu.

Activitatea a constat în punerea în aplicare a 8 mandate de percheziție domiciliară, la locuințele a mai multor persoane, cercetate pentru comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc.

În fapt, s-a reținut că, în perioada octombrie 2023 – februarie 2024, acestea ar fi deținut și comercializat droguri, către consumatori din județul Teleorman și municipiul București. În urma perchezițiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, telefoane mobile, diferite cantități de canabis, semințe de canabis, grindere, mini cântare de mare precizie, o armă neletală (pistol) și sume de bani.

Persoanele cercetate au fost condus la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Teleorman și S.C.C.O. Teleorman, pentru audieri.

Procurorul de caz a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de o persoană și măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile, față de alte două persoane. Ulterior, judecătorul de drepturi și libertăți a emis pe numele persoanei reținute un mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

Aceasta a fost introdusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Teleorman.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București și Serviciului de Combatere Criminalității Organizate Giurgiu.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei și Inspectoratului de Jandarmi Județean Teleorman. Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

 
 
Continuare pe Impact News 24 » Articole Impact News 24 »
 
Teleormănean Arestat Preventiv Pentru Trafic Droguri