× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Percheziții în Teleorman, București și încă 4 județe, într-un dosar de evaziune fiscală

Ziarul Teleormanul • 30-05-2024, 20:00:10 • 76 vizualizari
 

În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratului General al Poliției Române, în această dimineață, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, au pus în aplicare 13 mandate de percheziție domiciliară, la sediile unor persoane juridice, din județele Olt (5), Dolj (3), Ilfov (2), București (1), Teleorman (1) și Vâlcea (1), într-un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru evaziune fiscală.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2017 – 2023, reprezentanții a șapte societăți comerciale ar fi constituit un lanț de fraudare a bugetului de stat prin înregistrarea unor operațiuni fictive de achiziții și vânzări reciproce de deșeuri reciclabile.

Pentru justificarea provenienței acestora, reprezentanții societăților comerciale ar fi înregistrat achiziții de la persoane fizice, fără ca acestea să predea efectiv vreo cantitate de deșeuri.

Prin această modalitate, bugetul de stat ar fi fost fraudat cu aproximativ 3.000.000 de lei.

Perchezițiile au fost efectuate cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, Direcției Generale a Poliției Municipiului București – Poliția Sectorului 3, precum și al polițiștilor inspectoratelor de poliție județene Ilfov și Teleorman.

Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Related

 
 
Continuare pe Ziarul Teleormanul » Articole Ziarul Teleormanul »
 
Percheziții Teleorman București încă Județe într-un Evaziune Fiscală