× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Rata șomajului rămâne neschimbată în iunie 2023

Ziarul Mara • 25-08-2023, 10:00:18 • 27 vizualizari
 

Rata șomajului rămâne neschimbată la nivelul județului Teleorman. În ciuda fluctuațiilor economice la nivel național, județul Teleorman a înregistrat o rată a șomajului constantă în luna iunie 2023.

Potrivit datelor furnizate de Direcția Județeană de Statistică Teleorman, rata șomajului înregistrat în acest județ a fost de 7.8%, cifră identică cu cea raportată în luna precedentă, mai 2023.

Acest aspect reflectă o anumită stabilitate în piața muncii locale, în ciuda provocărilor economice persistente.

De asemenea, datele statistice dezvăluie o discrepanță interesantă în ceea ce privește rata șomajului între genuri.

Rata șomajului la bărbați a depășit-o pe cea la femei cu 1,2 puncte procentuale. Acest aspect poate fi interpretat în contextul anumitor dinamici socio-economice specifice județului Teleorman, cum ar fi structura ocupării forței de muncă în industrii dominante sau tendințele de ocupare în funcție de gen.

Deși rata șomajului a rămas neschimbată în comparație cu luna anterioară, este important să subliniem că aceasta nu reflectă neapărat întreaga imagine a pieței muncii din Teleorman.

În spatele cifrelor oficiale privind rata șomajului din județul Teleorman, se ascunde o realitate complexă și adesea neglijată: persoanele neindemnizate.

Un aspect important care trebuie luat în considerare este faptul că statistica oficială se bazează în mare parte pe persoanele înregistrate ca șomeri și care primesc indemnizații de șomaj.

Cu toate acestea, există o categorie semnificativă de persoane care nu sunt cuprinse în această statistică: cei neindemnizați. Aceștia sunt indivizii care nu mai primesc ajutor de șomaj sau care nu au avut dreptul la acest ajutor din diverse motive. De obicei, persoanele neindemnizate se confruntă cu dificultăți financiare și cu o lipsă a resurselor esențiale. Această situație poate să fie rezultatul epuizării termenului de eligibilitate pentru indemnizație de șomaj sau a altor condiții care nu au fost îndeplinite. Acest aspect adaugă o perspectivă mai profundă asupra problemelor din piața muncii din Teleorman și subliniază necesitatea de a lua în calcul această categorie în analizele viitoare. Astfel, deși rata oficială a șomajului poate rămâne aparent neschimbată, trebuie să ne amintim că aceasta nu surprinde întreaga poveste a celor afectați de lipsa locurilor de muncă.

Claudiu DUMITRACHE

 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
șomajului Rămâne Neschimbată