× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

ACȚIUNI PENTRU SIGURANȚA TRAFICULUI RUTIER!

IPJ Teleorman • 31-05-2024, 14:00:41 • 47 vizualizari
 

31 Mai 2024Sursa: IPJ TR

Ieri, 30 mai a.c., în intervalul orar 19:00 - 22:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Turnu Măgurele și Serviciului Rutier Teleorman, împreună cu reprezentanți ai Regiei Autonome - Registrul Auto Român, au organizat o acțiune comună, în Turnu Măgurele, pentru reducerea cauzelor generatoare de accidente rutiere cu consecințe grave, produse pe fondul deficiențelor tehnice ale autoveviculelor.

Astfel, au fost organizate controale în trafic, cu echipaje mixte de control.

Acțiunile au vizat reducerea riscului rutier și scoaterea din trafic a conducătorilor auto care pun în pericol circulația rutieră, în cazul a doi șoferi fiindu-le suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. De asemenea, au fost oprite din a mai circula pe drumurile autovehiculele care nu prezentau siguranță în trafic, fiind retrase 12 certificate de înmatriculare, până la remedierea problemelor constatate.

În acest context, polițiștii au legitimat peste 160 de persoane și au verificat mai mult de 100 de autovehicule, fiind efectuate peste 40 de testări cu aparatele din dotare.

Ca urmare a neregulilor constatate, au aplicat 48 de sancțiuni contravenționale, a căror valoare este de aproximativ 20.000 de lei.

De asemenea, au întocmit dosar penal și au urmat procedura stabilirii alcoolemiei, în cazul unui conducător auto (bărbat, 38 de ani, din Turnu Măgurele) care a refuzat testarea cu aparatul etilotest, acesta fiind condus la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice de sânge necesare pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

La activități au participat și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Teleorman.

Astfel de acțiuni vor continua în perioada următoare, în scopul reducerii riscurilor la care sunt expuși participanții la traficul rutier.

 
 
Continuare pe IPJ Teleorman » Articole IPJ Teleorman »
 
ACȚIUNI PENTRU SIGURANȚA TRAFICULUI RUTIER