× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Împreună pentru siguranță!

Ziarul Mara • 10-11-2023, 10:00:29 • 52 vizualizari
 

Eforturile pompierilor au fost concentrate pe acțiunile destinate protecției comunităților, salvatorii acționând pentru gestionarea situațiilor de urgență.

Marți, 7 noiembrie, la nivel județean, pompierii au gestionat 41 de situații de urgență.

Aproximativ 39 de persoane asistate de echipajele SMURD, în ultimele zile.

Astfel, din totalul intervențiilor, 39 solicitări au fost pentru acordarea de prim ajutor calificat.

Totodată, o atenție deosebită a fost acordată și accidentelor rutiere, echipajele de descarcerare acționând la o situație pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme.

Concomitent cu aceste tipuri de misiuni, în ultimele 24 de ore, pompierii au acționat pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată și deșeuri izbucnit în apropierea orașului Zimnicea.

Referitor la activitățile de control și informare preventivă, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Teleorman au efectuat cinci controale de specialitate la operatorii economici din domeniul comerțului, în localitățile Roșiorii de Vede și Măldăeni. Pe timpul acestor verificări, au constatat o serie de nereguli, motiv pentru care au aplicat 34 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 25000 de lei.

Derularea activităților de informare şi de educare a populației asupra măsurilor şi a modului de comportare specifice tipurilor de risc reprezintă un deziderat important, pentru creșterea gradului de reziliență a comunităților.

Împreună cu serviciile voluntare pentru situații de urgență vor fi realizate acțiuni de prevenire a incendiilor la nivelul gospodăriilor cetățenești și informare a populației. Pe timpul acestor activități, la nivelul fiecărei localități teleormănene vor fi distribuite și materialele de informare preventivă specifice noii campanii naționale de informare a populației -„Împreună pentru siguranță”, care are ca obiectiv reducerea numărului de victime generate de incendiile de locuințe în rândul persoanelor vârstnice.

Mircea OLTEANU

/

 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Împreună Pentru Siguranță