× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Costel Barbu, candidat PNL la Camera Deputaților: “PNL susține antreprenorii. 697 de IMM-uri teleormănene au obținut credite prin IMM Invest!”/Comunicat de presă

Internet • 11-11-2020, 18:27:40 • 190 vizualizari
 

Când vorbim de mediul de afaceri, de întreprinderile mici și mijlocii, vorbim de nevoia lor de a fi susținute să se dezvolte, să crească numărul de locuri de muncă.

IMM Invest este cel mai de succes program, al ultimilor 30 de ani. Plafonul de 15 miliarde de lei garanţii a fost epuizat şi crescut la 20 de miliarde de lei. Dacă va fi nevoie va fi majorat din nou.
Până la această dată, au fost acordate 21.662 de credite. Dintre acestea 11.927 pentru microîntreprinderi, 8068 pentru întreprinderi mici și 1.667 pentru întreprinderi mijlocii. Valoarea totală a creditelor -15.325.143.737 lei.

Dintre aceștia, 855.554.815 lei vin în județul Teleorman! 697 IMM-uri teleormănene au aplicat la programul IMM Invest.
142 de întreprinderi mici, 29 de întreprinderi mijlocii și 526 de microîntreprinderi sunt ajutate să treacă mai ușor pentru efectele pandemiei și să se dezvolte. 6.994 de angajați au locul de muncă asigurat prin IMM Invest.
Cei mai mulți dintre beneficiarii teleormăneni ai programului se ocupă cu activități de cultivare a cerealelor, a plantelor leguminoase și a plantelor producătoare de semințe oleaginoase, cu lucrări de construcții clădiri rezidențiale și nerezidențiale, de transporturi rutiere de mărfuri, de activități de comerț de produse alimentare, de băuturi și tutun, de fructe și legume, de bunuri noi, de mașini și echipamente.
Unii dintre ei au mici afaceri de fabricare de mobilă, de produse de morărit, de pâine, prăjituri, produse de patiserie, de fabricare de articole de confecții textile. Au restaurante sau se ocupă de lucrări de instalații.
Îi felicit pe antreprenorii teleormăneni ,care au îndrăznit și au crezut în viitor.
Creditele obținute prin IMM Invest le sunt de mare ajutor.
Îi provoc pe toți întreprinzătorii din Teleorman să acceseze programele guvernului de susținere a mediului de afaceri.

PNL a implementat și alte scheme de ajutor destinate atenuării efectelor generate de pandemia Covid-19:
– Schema de ajutor de stat pentru susţinerea activităţii IMM-urilor în contextul crizei economice generate de pandemia Covid-19 – IMM Invest, adoptată prin OUG nr. 42/2020;
– Schema de ajutor de minimis aferentă Programului de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii IMM Leasing de echipamente şi utilaje, adoptată prin HG nr. 766/2020;
– Schema de ajutor de stat asociată Programului IMM Factor – produs de garantare a creditului comercial, adoptată prin OUG nr. 146/2020;
– Schema-cadru de ajutor de stat acordat sub formă de credite cu dobândă subvenţionată şi garanţii la credite, în contextul pandemiei Covid-19, pentru companii mari şi întreprinderi mici şi mijlocii cu cifra de afaceri peste 20 de milioane de lei.

Accesați schemele de ajutor și dezvoltați-vă afacerile! #PNL este partenerul vostru de drum!
#ReușimÎmpreună #GuvenareLiberală #DezvoltămTeleormanul

(Comandat de PNL Teleorman, Executat de Cronica Tel News SRL, CMF 11200025)

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Internet » Articole Internet »
 
Costel Candidat Camera Deputaților Susține Antreprenorii IMM-uri Teleormănene Obțin