× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

”Ministrul Boloș, inventatorul și păzitorul taxei pe boală trebuie să plece” – moțiune simplă depusă de USR și Forța Dreptei

Spotmedia • 27-02-2024, 10:01:12 • 78 vizualizari
 

USR şi Forţa Dreptei au depus o moţiune simplă împotriva ministrului Finanţelor, cu titlul ”Ministrul Boloş, inventatorul şi păzitorul taxei pe boală trebuie să plece”, anunţat, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu.

Președintele de ședință al Camerei, Alfred Simonis, va verifica dacă moţiunea îndeplinește toate prevederile regulamentare, apoi Biroul Permanent va stabili programul pentru dezbatere şi vot.

”Parlamentarii USR şi Forţa Dreptei au depus moţiune simplă împotriva lui Marcel Boloş, ministrul PNL care, prin minciună şi pentru a acoperi găurile din buget generate de furtul PSD-PNL, ia de la românii suferinzi, de la părinţii cu copii bolnavi şi de la femeile care au sarcini cu probleme nu mai puţin de 500.000 de euro în fiecare zi lucrătoare.

USR a făcut o prioritate din eliminarea taxei pe boală, dar coaliţia condusă de Ciolacu-Ciucă-Iohannis a refuzat sistematic desfiinţarea acestei aberante zeciuieli, pentru ca PSD şi PNL să aibă bani pentru pensii speciale şi privilegii”, se precizează într-un comunicat USR. 

„Ministrul PNL a inventat taxa pe boală pentru ca, anul acesta, să încaseze 500.000 de euro pe zi de la angajaţii bolnavi, părinţii copiilor sub tratament şi mame.

Au minţit când spuneau că vin cu «zero taxe noi», apoi au minţit că nu afectează mamele care au născut , acum mint că au eliminat-o.

De fapt, doar au votat la Senat amendamentele depuse de USR, s-au lăudat şi, apoi, le-au blocat în Camera Deputaţilor. Domnul Boloş, inventatorul şi păzitorul taxei pe boală, trebuie sa plece acasă cu suprataxările inventate de dumnealui cu tot”, declară Oana Ţoiu, deputat USR care a avertizat, încă din decembrie 2023, că PSD şi PNL taie, de la 1 ianuarie 2024, din banii românilor aflaţi în concediu medical.

The post ”Ministrul Boloș, inventatorul și păzitorul taxei pe boală trebuie să plece” – moțiune simplă depusă de USR și Forța Dreptei appeared first on spotmedia.ro.

 
 
Continuare pe Spotmedia » Articole Spotmedia »
 
Ministrul Boloș Inventatorul Păzitorul Boală Trebuie Moțiune Simplă Depusă