× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Cod roșu în Teleorman / Două zile cu temperaturi maxime extreme

Ziarul Teleormanul • 24-07-2023, 14:00:08 • 78 vizualizari
 

Meteorologii au emis mai multe avertizări cod galben, portocaliu și roșu, pentru aceste zile. Astfel, astăzi valul de căldură se va extinde în vestul, sudul și parțial estul țării. Va fi caniculă, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 34 și 37 de grade, iar cele minime se vor situa între 18 și 23 de grade.

Marți, fenomenele vizate sunt temperaturi extreme, disconfort termic deosebit de accentuat, iar zonele afectate sunt județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași și municipiul București, pentru care a fost emis Cod roșu. Aici se vor înregistra temperaturi maxime extreme de 40…42 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Și miercuri, județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, vestul județului Constanța și municipiul București se află tot sub avertizare meteorologică de Cod roșu, cu temperaturi maxime extreme de 40…42 de grade și disconfort termic deosebit de accentuat.

Related

 
 
Continuare pe Ziarul Teleormanul » Articole Ziarul Teleormanul »
 
Teleorman Temperaturi Maxime Extreme