× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Patru firme din Teleorman, cu sediul în Alexandria, Orbeasca şi Băbăiţa, validate pentru instalarea de sisteme fotovoltaice

Informatia de Teleorman • 26-09-2023, 10:00:46 • 101 vizualizari
 

Doar patru societăţi din judeţul Teleorman au fost validate în cadrul Programului privind instalarea de sisteme fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului, în reţeaua naţională. Potrivit listei publicată de către Administraţia Fondului pentru Mediu, societăţile îşi au sediul în municipiul Alexandria, două la număr, Orbeasca şi Băbăiţa. AFM precizează că persoanele fizice şi unităţile de cult vor putea selecta din aplicaţia informatică unul dintre cei 515 instalatori validaţi pentru a le verifica documentele depuse în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice.

În termen de maximum 90 de zile, calculate din data de 6 septembrie 2023, se parcurg următoarele etape: selectarea de către solicitant a unui instalator validat, prin intermediul aplicaţiei; efectuarea analizei de către instalator a documentelor încărcate de solicitant şi aprobarea de către instalator, în aplicaţie, a solicitanţilor eligibili.

În termen de maximum 30 de zile de la data selectării instalatorului de către un solicitant, instalatorul analizează documentele încărcate de solicitant, conform procedurii de analiză şi selectează în aplicaţie solicitanţii eligibili. Administraţia Fondului pentru Mediu generează prin intermediul aplicaţiei listele cuprinzând proiectele solicitanţilor eligibili.  După publicare pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu a listei solicitanţilor aprobaţi, instalatorul va putea începe montarea panourilor fotovoltaice.

Implementarea proiectului se realizează în termen de cel mult 12 luni de la aprobarea proiectului, termen în care trebuie realizată instalaţia şi în care se va obţine certificatul de racordare.

 
 
Continuare pe Informatia de Teleorman » Articole Informatia de Teleorman »
 
Teleorman Sediul Alexandria Orbeasca Băbăiţa Validate Pentru Instalarea Sisteme