× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Un bărbat a murit înecat

Ziarul Mara • 19-07-2023, 10:00:22 • 149 vizualizari
 

O zi obișnuită de vară s-a transformat într-o tragedie. Un bărbat de 38 de ani a pierit înecat într-o baltă de pescuit de pe raza localității Teleormanu. Autoritățile au intervenit prompt pentru a salva victima, dar, din pacate, toate eforturile au fost zadarnice.

Sesizarea a fost făcută de un martor, care a sunat la numărul de urgență 112 pentru a anunța dispariția bărbatului în apă. Pompierii militari teleormăneni au primit apelul și au trimis imediat la fața locului o echipă de salvatori specializați în astfel de situații. Autospeciala de stingere, autospeciala de scafandri, precum și două bărci, au fost mobilizate pentru a participa la operațiunea de căutare și salvare.

În momentul în care poliția a ajuns la locul incidentului, confirmarea faptului că o persoană a intrat în apă și nu a mai ieșit a fost dovedită. Echipajul a constatat că victima era un bărbat de 38 de ani din comuna Mârzănești, care intenționa să facă o baie în lacul din satul Teleormanu. Din pacate, el nu a reușit să iasă la suprafață, iar eforturile de resuscitare efectuate de echipajul Serviciului de Ambulanță Judetean nu au putut salva viața bărbatului. Acesta a fost declarat decedat de către personalul medical.

Cadavrul bărbatului a fost transportat la o unitate medicală pentru a fi efectuată necropsia, în vederea stabilirii exacte a cauzei decesului. Autoritățile au început o anchetă pentru a determina circumstanțele exacte în care s-a produs acest tragic eveniment.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Teleorman a emis, ulterior incidentului, unele recomandări pentru siguranța cetățenilor. Printre acestea se numără sfaturi precum evitarea scaldatului în locuri neamenajate, respectarea avertizărilor privind interzicerea scăldatului, evitarea scăldatului solitar sau în ape cu maluri abrupte și curenți puternici, precum și evitarea scăldatului în stare de ebrietate sau pe timp de noapte. De asemenea, se recomandă evitarea actelor de teribilism precum săritul de pe poduri sau alte construcții, deoarece astfel de acțiuni pot avea consecințe grave.

Această tragedie este un avertisment dureros pentru cei care vor să se răcorească în aceste zile toride de vară, subliniind riscurile asociate scăldatului în locuri nesigure sau fără supraveghere corespunzătoare. Este esențial ca toți cetățenii să fie conștienți de riscurile implicate și să ia măsuri de precauție adecvate pentru a-și proteja viața și siguranța în timpul activităților acvatice.

Evenimentele tragice ca aceasta ne amintesc că siguranța și prudența sunt prioritare atunci când intram în contact cu mediul acvatic.

Claudiu DUMITRACHE

 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Bărbat înecat