× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

EROII DIN DECEMBRIE 1989, COMEMORAȚI LA ALEXANDRIA

Antena 3 Alexandria • 22-12-2023, 14:00:59 • 59 vizualizari
 

Eroii din decembrie 1989 au fost comemorați, vineri, 22 decembrie, la Alexandria, la 34 de ani de la Revoluție. Autoritățile locale și județene, simpli cetățeni, dar și rudele celor care și-au dat viața pentru libertate, cu toții au fost prezenți astăzi la Monumentul Eroilor Martiri din municipiul Alexandria. 22 decembrie 1989 a fost ziua victoriei pentru revoluția anticomunistă. În acea zi, o țară întreagă a strigat “Libertate”. Este ziua în care oamenii au aflat că Nicolae Ceaușescu a fugit.

O zi a jertfei și a speranței. O țară întreagă a strigat libertate. Ca în fiecare an de atunci, la Monumentul Eroilor Martiri din municipiul Alexandria, revoluționarii și urmașii eroilor i-au comemorat pe cei care au pierit în evenimentele din urmă cu 34 de ani. Cei trecuți în neființă au fost pomeniți în cadrul unei slujbe religioase. La eveniment au luat parte și autoritățile locale și județene.

La finalul ceremoniei au fost depuse coroane de flori la Monumentul Eroilor Martiri, iar printre autoritățile județene s-au aflat și câțiva parlamentari, Dănuț Cristescu, Paul Stancu și Florin Piper-Savu.

Articolul EROII DIN DECEMBRIE 1989, COMEMORAȚI LA ALEXANDRIA apare prima dată în Antena 3 Alexandria.

 
 
Continuare pe Antena 3 Alexandria » Articole Antena 3 Alexandria »
 
DECEMBRIE COMEMORAȚI ALEXANDRIA