× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Activități ale poliției teleormănene, pentru protecția animalelor

IPJ Teleorman • 30-05-2024, 14:00:41 • 71 vizualizari
 

28 Mai 2024Sursa: IPJ TR

Astfel, au acționat pentru salvarea și extragerea imediată din situații de pericol a 30 de animale (4 cai și 26 de câini), fiind emise 12 ordine de plasare în adăpost.

În perioada menționată au fost înregistrate 36 de dosare penale, conform prevederilor Legii nr. 205/2004 privind protecția animalelor și au fost soluționate 40 de dosare penale.

În urma administrării probatoriului, față de două persoane cercetate pentru "uciderea cu intenție a animalelor, fără drept" și "rănirea cu intenție a animalelor" a fost  dispusă măsura reținerii, cercetările fiind continuate sub supravegherea unităților de parchet.

În urma verificărilor și a neregulilor de natură contravențională constatate, au fost aplicate 122 de sancțiuni a căror valoare depășește 22.000 de lei.

Exemplificăm:

În ziua de 24 mai a.c., polițiștii structurii de protecție a animalelor au dispus reținerea unui bărbat de 36 de ani, din comuna Lisa, județul Teleorman, cercetat în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de "rănirea cu intenție a animalelor" (bărbatul ar fi rănit cu intenție un câine ce aparține vecinei sale, aplicându-i mai multe lovituri, cu un obiect contondent. Câinele a fost plasat în adăpost și i-au fost acordate îngrijiri de specialitate).

Polițiștii acționează permanent și intervin cu celeritate pentru salvarea vieții animalelor și tragerea la răspundere a cetățenilor care aleg să nu respecte prevederile legale privind protecția animalelor.

 
 
Continuare pe IPJ Teleorman » Articole IPJ Teleorman »
 
Activități Poliției Teleormănene Pentru Protecția Animalelor